Team Ropaflex: Hermien, Mieneke, Ilona, Vannity en Mandy.
Team Ropaflex: Hermien, Mieneke, Ilona, Vannity en Mandy. Foto: Rianne Temmermans / Favori
Vakvrouwen in Beeld

De dames van Ropaflex staan hun mannetje

Zakelijk

NIJKERK Als je de showroom van Ropaflex inloopt, komt een mix van Coco Mademoiselle en Robijn Refresh spray je tegemoet. Krijgen de meiden van Ropaflex hoog mannelijk bezoek, dan brengen ze een extra laagje lipgloss aan. Deze dames staan hun mannetje wel.

Marco Jansen

Mieneke van de Pol (36) uit Nijkerk heeft niet bewust voor een meidenteam gekozen, maar het werkt wel heel goed, verzekert ze. „Wij begrijpen elkaar goed, want we hebben bijna allemaal kinderen. Dan begrijp je dat het soms een worsteling is om een goede balans te vinden tussen een fulltime baan en je gezin. We willen ons werk goed doen én een goede moeder zijn. Die combinatie is een uitdaging, maar het teamgevoel is daardoor sterk.’’ 

Er hangt een fijne sfeer en daarnaast wordt er keihard gewerkt. Geregeld worden de hoge hakken ingeruild voor werkschoenen met stalen neuzen, omdat er gesjouwd moet worden. „We willen de kleding goed afleveren en gaan daar soms heel ver in. We zijn enorme doorzetters. Hierdoor halen we opdrachten binnen waar we een aantal jaar geleden alleen maar van konden dromen.” De meiden van Ropaflex hebben veel kennis in huis op het gebied van bedrijfskleding. „We kijken eerst naar het type bedrijf en wat ze willen uitstralen. De één wil opvallen, de ander wil neutraal overkomen. We proberen zoveel mogelijk eenheid qua uitstraling in een bedrijf te krijgen. Van het kledingpakket maken we een mooi herkenbaar geheel en dit zorgt voor een nog betere saamhorigheid onder de werknemers. Wanneer de kleding dan ook nog eens een hoog draagcomfort heeft en op een duurzame manier is geproduceerd, dan hebben wij ons doel bereikt.”

Geregeld worden de hoge hakken ingeruild voor werkschoenen met stalen neuzen, omdat er gesjouwd moet worden

In eerste instantie gaan de meiden in gesprek met degene die beslissingsbevoegd is over de kleding. Maar nog belangrijker vinden zij de mening van de dragers op de werkvloer. „Bedrijfskleding moet functioneel zijn, passend bij de werkzaamheden. Als de medewerkers niet tevreden zijn, dan ligt het aan Ropaflex en niet aan wat de inkoper heeft uitgekozen.’’ Ropaflex heeft veel mannelijke klanten die graag naar de showroom komen en het kleding passen als een uitje zien. „Wij hopen dat er in de toekomst meer vrouwen in onze showroom zullen komen.”

GOEDE WERKKLEDING ,,Uit recent onderzoek blijkt dat het aantal vrouwen in technische beroepen al jaren stijgt. Het aantal vrouwen dat daadwerkelijk in de techsector werkt, blijft nagenoeg gelijk. Een reden is het gebrek aan goede werkkleding voor vrouwen. Hoe fijn zou het zijn als deze dames geen te grote kleding hoeven te dragen, zich zo comfortabeler gaan voelen en zo hun mannetje kunnen staan. Omdat we zelf vrouwen zijn begrijpen we dat als geen ander en kunnen we er goed advies over geven. Of het nu om een jurkje, werkbroek of pantalon gaat; we testen de kleding voor elke sector zelf, van bouw tot kantoor. Tested to work!’’

De meiden van Ropaflex
Smitspol 16
3861 RS Nijkerk
tel. 033-8442574
info@ropaflex.nl
www.ropaflex.nl

Deze advertorial maakt onderdeel uit van onze speciale uitgave Vakvrouwen in Beeld. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Stad Nijkerk.nl? Neem dan contact op met Gemma Otten (06-53488564, g.otten@bdu.nl) of Linde Meijerink (0342-494258 l.meijerink@bdu.nl).

advertentie