Hanita Tijsseling in haar atelier.
Hanita Tijsseling in haar atelier. Mathilde Dusol Fotografie
ondernemer in beeld

Passe Partout nog altijd actief

Zakelijk

NIJKERK Al 32 jaar kunnen particulieren en ondernemers bij Passe Partout terecht voor het inlijsten van mooie (kunst)werken.

Hanita Tijsseling is gespecialiseerd in alles wat met het ambacht lijstenmaker te maken heeft. Of het nu om het inlijsten van een dierbare herinnering gaat, een ophangsysteem of iets moois voor aan de wand. De eerste 28 jaren was Passe Partout gevestigd aan de Langestraat 3, totdat Hanita ruim drie jaar geleden haar winkel sloot. Nu werkt zij misschien een beetje uit het zicht, maar haar onderneming Passe Partout is nog volop in bedrijf.

ADVIES In haar atelier vanuit huis ontvangt zij haar klanten op afspraak, maar ze komt ook heel graag bij de klanten thuis. Hanita: ,,Ik kom dan gezellig bij de klanten voor vrijblijvend advies en neem passe-partouts en voorbeeld-lijsten mee. Dan kan ik ook direct de ruimte zien waar het werk moet komen te hangen.’’ Het leuke aan haar vak vindt Hanita het adviseren van de klant, over welke lijst het best bij hun (kunst)werk of foto past. Om het daarna vakkundig en goed geconserveerd te verwerken in een lijst.

Klanten kunnen kiezen uit heel veel verschillende lijsten en kleuren, van traditioneel tot modern. Lijsten en bijbehorende passe-partouts maken is ook niet iets wat je zomaar even doet. Hanita maakt ieder project perfect op maat. En denk daarbij niet alleen aan schilderijen, posters of foto’s, maar ook aan diamond-paintings, borduurwerken, geboortekaartjes of andere bijzondere gebeurtenissen die een lijst verdienen. ,,En een belangrijke regel voor het inlijsten is dat je dat moet doen zonder de integriteit van het werk aan te tasten, zodat het kunstwerk door de lijst wordt versterkt. Iedere inlijsting is anders. Als de combi klopt, verveelt het object nooit’’, aldus Hanita.

Als de combi klopt, verveelt het object nooit

SAMENWERKING Een samenwerking die enkele jaren geleden begon met beddenspecialist Frans Poorter op het Verlaat 6 gaat veranderen. Op de eerste verdieping hangen nu nog veel giclée’s die een plekje zoeken in een woning of op een kantoor en daarom zijn veel wanddecoraties nu in de opruiming. Het is echt de moeite waard om een kijkje te nemen op het Verlaat 6 of op de website.

Hanita is een nieuwe samenwerking aangegaan met HODA Wonen, Kleterstraat 15 in Nijkerk. Tussen de gordijnen en vloeren zullen met regelmaat mooie giclée’s worden geëtaleerd. Uiteraard zijn deze te koop en op haar website is de totale collectie te vinden.

Nieuwsgierig geworden? Op de website van Hanita vindt u meer informatie en een uitgebreide collectie giclée’s, wissellijsten, passe-partouts en ophangsystemen. Maar haar bellen en een afspraak maken mag natuurlijk ook.

Meer informatie: Passe Partout. Tel. 033 246 17 90. www.passepartout-nijkerk.nl

Door Maureen van Goethem

advertentie