Afbeelding
Pixabay

Gemeente biedt met Geldloket gratis ondersteuning voor ondernemers

14 april 2021 om 14:35 Zakelijk

NIJKERK Door de corona-crisis zijn veel ondernemers in zwaar weer terecht gekomen, meldt de gemeente Nijkerk. Daarom kunnen Nijkerkse ondernemers met vragen over geldzaken of schulden terecht bij het Geldloket Amersfoort. Ook ondernemers die hebben hulp nodig bij het op orde brengen van de bedrijfsvoering of zich willen oriënteren op bedrijfsbeëindiging en werken in loondienst, kunnen hier terecht. Deze dienstverlening is in ieder geval tot 1 januari 2022 beschikbaar. 

Als een ondernemer zich meldt bij het Geldloket, wordt er altijd eerst een intakegesprek gehouden waarin de hulpvraag van de ondernemer centraal staat. Daarbij is er nadrukkelijk ruimte voor de privésituatie van betrokkene. Er wordt gekeken naar voor welke ondersteunende regelingen de ondernemer in aanmerking komt. 

QUICKSCAN Als er vraagstukken zijn die om aanvullende ondersteuning of begeleiding vragen, wordt er een quickscan afgenomen. Deze scan moet duidelijkheid geven over het perspectief van de bedrijfsactiviteiten en de rol die corona heeft gespeeld in het ontstaan van problemen. Indien nodig wordt de hulp ingeschakeld van de gemeente of het Werkgevers Servicepunt Amersfoort. 

De scan moet daarnaast (dreigende) schuldenproblematiek signaleren. Het Geldloket werkt hierin nauw samen met partners van de gemeente; Menzing & Partners en het Instituut Midden- en Kleinbedrijf (IMK).

Ondernemers die gebruik willen maken van de diensten van het Geldloket kunnen terecht op de website van het Geldloket via tel. 033-8009970. Meer informatie op de website van de Ondernemersdesk Corona. Ook kunnen ondernemers telefonisch contact opnemen met de Ondernemersdesk via 14033.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie