Het testen verloopt volgens Mark van Hoorn bij Corona Sneltest Point Nijkerk heel vlot.
Het testen verloopt volgens Mark van Hoorn bij Corona Sneltest Point Nijkerk heel vlot. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Corona Sneltest Point Nijkerk is open

Zakelijk

NIJKERK Je meldt je aan via de website op de locatie in Nijkerk en een half uurtje later kun je met een gerust hart naar je afspraak. Sinds vorige week kun je aan de Edisonstraat in Nijkerk een coronatest laten doen, zodat je veilig en met een goed gevoel door kunt met je dagprogramma.

Vanzelfsprekend is het eenrichtingsverkeer op de locatie aan de Edisonstraat. Je parkeert aan de voorkant je auto, loopt door de gang en je kunt, omdat het op afspraak werkt, gelijk de GGD en RIVM goedgekeurde antigeentest doen. Na de test verlaat je aan de zijkant het testcentrum, zonder iemand tegen te komen.

MET EEN KWARTIER UITSLAG Bij de sneltest krijg je dan met een kwartier de uitslag op je telefoon. „Zo snel kan het gaan,” bevestigt Mark van Hoorn van het Sneltest Point. „Er is ook nog de mogelijkheid om een PCR-test te doen. Die geeft je een reiscertificaat. Alles onder het toezicht van arts Theo Kessels.”

Toch, zo blijkt, is het Corona Sneltest Point Nijkerk vooral erg handig voor iedereen die heel praktisch zekerheid wil hebben. Of gewoon een bewijs om een bezoek of werk gemakkelijker te laten verlopen. „Twee leraressen bijvoorbeeld kwamen voor een sneltest, het is voor het onderwijs echt van belang om veilig te kunnen werken. En een schilder wilde graag bij een klant aan het werk. Ook een situatie waarin het voor de klant fijn is om te weten dat je iemand in huis krijgt die met een negatieve test op zak aan het werk gaat,” zegt Van Hoorn.

Omdat we op afspraak werken, gaat het gelijk allemaal heel vlot

GRATIS VOOR BEDRIJFSLEVEN Voor het bedrijfsleven heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport 450 miljoen euro beschikbaar gesteld. Daarmee kunnen werkgevers hun werknemers laten testen. „Als werkgever kun je een voucher aanvragen,” legt Van Hoorn uit. „Die code kun je aan de mensen geven die bij je werken en met die code kunnen wij de betreffende persoon dan gratis testen.” De mensen van het Corona Sneltest Point Nijkerk nemen een monster van je neusslijm. De antigeentest kan dan uitsluitsel geven op de al of niet aanwezigheid van SARS-CoV-2. „Onze testers krijgen vooraf een training. We werken nauwkeurig en vanzelfsprekend met beschermende middelen. We meten ook de conditie van de ruimten waarin we werken,” legt Van Hoorn verder uit. ,,Zo nodig passen we dan de ventilatie aan. Maar omdat we op afspraak werken, gaat het gelijk allemaal heel vlot.”

OOK PARTICULIEREN Het Corona Sneltest Point Nijkerk kan vanzelfsprekend ook particulieren testen. Die betalen de test zelf. ,,Vanaf 69,50 euro kunnen we testen,” zegt Van Hoorn. De test met het reiscertificaat kost iets meer. ,,Bij de PCR-test ontvang je een certificaat. Zo’n bewijs kun je niet bij de GGD meekrijgen, maar wij kunnen het wel verzorgen. Als je op reis moet, zijn er nogal wat bedrijven die vragen om een dergelijk certificaat. Die informatie wordt meestal vooraf verstrekt.”

OP LOCATIE Zo’n test is voor veel mensen wellicht even lastig, maar biedt veel voordelen. „Het geeft je snel uitsluitsel en daar doe je het voor. En het gaat hier gemakkelijk, we ontvangen je persoonlijk, dus het kan echt snel gaan.” Corona Sneltest Point Nijkerk kan ook op locatie testen. Dan kan het personeel snel en effectief getest worden zonder het bedrijf te hoeven verlaten.

Meer informatie: Corona Sneltest Point Nijkerk, Edisonstraat 13c, 3861NE Nijkerk, coronasneltestpoint.nl

Door Arnoud J Spaaij

advertentie
advertentie