OM biedt mensen ook hulp bij HET lezen in de bijbel.
OM biedt mensen ook hulp bij HET lezen in de bijbel. OM - Doseong Park
Ondernemer in beeld

Operatie Mobilisatie strijkt neer in Nijkerk

24 maart 2021 om 13:13 Zakelijk

NIJKERK Zo’n drie miljard mensen op de wereld hebben nog nooit gehoord dat God van hen houdt. Terwijl zoveel anderen juist daardoor hun leven verrijkt hebben zien worden. Operatie Mobilisatie wil daarom graag iedereen laten delen in deze verrijking.

Arnoud J Spaaij

Zo’n drie miljard mensen op de wereld hebben nog nooit gehoord dat God van hen houdt. Terwijl zoveel anderen juist daardoor hun leven verrijkt hebben zien worden. Operatie Mobilisatie wil daarom graag iedereen laten delen in deze verrijking.

Nog tot half april is Operatie Mobilisatie, kortweg OM, gevestigd in Emmeloord. Maar de organisatie strijkt binnenkort in Nijkerk neer. „Omdat Nijkerk meer centraal ligt en beter bereikbaar is, met name ook met openbaar vervoer”, voert directeur John Maasland aan. Een aantal medewerkers van OM zelf is op dit moment nog hard aan het verbouwen, maar het is nu al mooi in het pand aan de Van ‘t Hoffstraat. „We werken van hieruit door heel Nederland en ver daarbuiten en we kunnen hier straks ook gemakkelijk gezelschappen ontvangen. Ook een belangrijke reden waarom we verhuizen,” zegt Maasland.

DELEN OM werd vierenzestig jaar geleden opgericht en is al vijfenvijftig jaar actief in Nederland. „George Verwer richtte met twee vrienden OM op en gedrieën trokken ze naar Mexico om de liefde van Jezus Christus met de mensen daar te delen. Dat was een groot succes, maar ze vonden ook dat iedereen die kans moest krijgen. Die gedachte en motivatie gebruiken wij nu ook. We willen graag alle onbereikte mensen laten delen in de liefde van God”, zegt Maasland.

De organisatie strijkt binnenkort in Nijkerk neer, omdat Nijkerk meer centraal ligt en beter bereikbaar is, met name ook met openbaar vervoer

„Wij bouwen gemeenschappen over de hele wereld. En juist daar waar geen Christenen zijn of maar met weinigen aanwezig. Vanuit die communities bieden we ook praktische hulp en bouwen we verder met mensen die dit goede nieuws willen vertellen aan anderen. Aan hun buren of families.”

‘MOOISTE WERK’ Maasland wordt zichtbaar blij als hij vertelt over het werk wat hij met zijn collega’s doet. „Het is het mooiste werk van de wereld. We dragen bij aan de missie om mensen het evangelie te vertellen. Dat is heel erg mooi om te doen. Het evangelie betekent ook goed nieuws en daar worden mensen natuurlijk blij van. We begeleiden anderen om dit ook te gaan doen. Soms denken mensen dat ze er niet aan kunnen bijdragen, maar iedereen heeft wel een vaardigheid die je voor Gods missie kan inzetten. Gewoon als ambassadeur of als vrijwilliger om actief te helpen. We geven er trainingen voor. Je kan bij ons als vrijwilliger maar ook als medewerker aan de slag. Als je daar een verlangen in hebt, kan je ook worden uitgezonden naar het buitenland. We zijn als OM Nederland een van de honderdvijftien velden en behoren tot de grootste tien velden van OM.”

In de loop van komende zomer hoopt OM het nieuw betrokken pand feestelijk te kunnen openen. „Zodra dat mogelijk is”, zegt Maasland enthousiast, „willen we iedereen van harte welkom heten.”

Operatie Mobilisatie
Van ‘t Hoffstraat 34
3863 AX Nijkerk
tel. 0527 615 607
info.nl@om.org
www.operatiemobilisatie.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie