De Nijkerkse apothekers Jan van der Krift en Anke Barsema zetten de fietskoeriers van Greenspeed in voor de bezorging van medicatie in Nijkerk.
De Nijkerkse apothekers Jan van der Krift en Anke Barsema zetten de fietskoeriers van Greenspeed in voor de bezorging van medicatie in Nijkerk. ROB VEEN PHOTOGRAPHY&PRODUCTIONS
Ondernemer in beeld

Fietskoeriers brengen medicatie Nijkerkse apothekers rond

10 maart 2021 om 15:30 Zakelijk

NIJKERK De Nijkerkse apothekers Jan van der Krift (apotheek De Nije Veste) en Anke Barsema (apotheek Corlaer) zetten de fietskoeriers van Greenspeed in voor de bezorging van medicatie in Nijkerk.

Apotheker Jan van der Krift is blij met deze duurzame samenwerking. ,,Jaarlijks reden we al duizenden kilometers met een bestelauto door Nijkerk om alle medicijnen te bezorgen. Door corona is het aantal bezorgverzoeken alleen maar toegenomen. Enorm belastend voor het milieu natuurlijk. Daarom zijn we gaan zoeken naar mogelijkheden om dat transport te verduurzamen en wat is er beter voor het milieu dan fietsen?”

Wat is er beter voor het milieu dan fietsen?

WATERDICHT Cliënten van de apotheek hoeven zich geen zorgen te maken of hun medicijnen wel droog overkomen. ,,Alle medicijnen worden per zogeheten cargofiets met een grote-, afsluitbare- en waterdichte bak bezorgd en dat zonder uitstoot van CO2 en fijnstof.”

UITGIFTEAUTOMAAT Beide apotheken bieden hun cliënten ook de mogelijkheid medicijnen zelf op te halen via een 24-uurs uitgifteautomaat. ,,Het voordeel daarvan is dat de cliënt zijn medicatie kan ophalen op een tijdstip waarop het hem uitkomt”, legt Van der Krift uit. De apothekers krijgen veel positieve reacties op deze service. ,,Zowel de bezorgservice als de uitgifte via 24-uurs uitgifteautomaten zijn gratis. Het zorgt er in deze coronatijd voor dat het minder druk is in de apotheek. Mocht de 24-uurs uitgifteautomaat geen optie zijn, dan kunnen we de medicatie ook bezorgen”, geeft Van der Krift aan.

Aanmelden voor de 24-uurs uitgifteautomaat kan via de websites van de apotheken (www.denijkerkseapotheken.nl) of telefonisch (033 2462900).

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie