Afbeelding
ARJEN GERRITSMA

Wal-Vis overhandigt handtekeningen aan wethouder: 'De deur staat nog op een kier'

27 februari 2020 om 16:33 Zakelijk

NIJKERK Walter van de Groep, eigenaar van Wal-Vis, heeft donderdag de petitie 'Red de Wal-Vis' overhandigd aan wethouder Mariëlle Broekman. Met deze petitie wil de visboer zijn zorgen over zijn zakelijke toekomst in Nijkerk te onderstrepen. De Spakenburger, die al jaren een viskraam heeft op de parkeerplaats van de voormalige Jumbo, heeft de afgelopen periode meermaals overleg met de gemeente Nijkerk gehad over de verplaatsing van zijn zaak, maar de twee partijen lijken er niet uit te komen.

De petitie is 1821 keer ondertekend. Raadslid Aart Klompenhouwer (De Lokale Partij) was bij de overhandiging aanwezig namens de gehele gemeenteraad. Maar veel kan de gemeenteraad niet voor Wal-Vis betekenen, de beslissingsbevoegdheid in dit soort gevallen ligt bij het college. 

Van de Groep zegt zelf dat de 'deur nog op een kiertje staat'. ,,Ik ben er bang voor. We zijn niet onwelwillend geweest, maar de oplossingen van de gemeente zijn niet onze oplossingen. We hebben nog met Gerard van den Tweel gesproken, op aanraden van de wethouder, over een pand aan de Brede Beek maar ook op die plek geldt betaald parkeren en dat is wat ons betreft geen optie. Wij willen naar de parkeerplaats van sporthal Watergoor of naar het terrein van Van Winsen aan de Ampèrestraat, maar daar wil de gemeente niet aan meewerken.''

Lees hier het artikel over de zorgen van Walter van de Groep over de toekomst van zijn viskraam.

Afbeelding
Afbeelding
Paul Nolens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie