Afbeelding
UWV

Nijkerk profiteert van geld voor arbeidsmarkt

6 januari 2020 om 10:41 Zakelijk

NIJKERK Nijkerk profiteert mee van de 1 miljoen euro die voor het uitvoeren van het actieplan 'Perspectief op werk' is toegekend aan de arbeidsmarktregio Amersfoort. Indien goede resultaten worden bereikt, volgt nog een miljoen euro extra van het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid.

Wijnand Kooijmans

Het actieplan is een extra impuls op de reguliere werkzaamheden van het werkgeversservicepunt. In het plan staat hoe kansen die de arbeidsmarkt optimaal kunnen worden benut. Doel is mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam van werk te voorzien. Nijkerk maakt deel uit van de arbeidsregio Amersfoort.

ONTDEKKEN Werkzoekenden wordt de kans geboden via oriëntatietrajecten te ontdekken waar hun mogelijkheden, motivatie en kansen liggen op de arbeidsmarkt. De bekendheid van het werkgeversservicepunt moet worden verbeterd, zodat werkgevers weten wie ze kunnen bellen voor ondersteunen bij het vinden, opleiden en inwerken van het personeel en wat ze van het servicepunt en het regionaal Leerwerknet mogen verwachten.

Er moet een nog intensievere ondersteuning van mensen plaats vinden in de vorm van Job coaching plaats vinden. Job coaching wordt breder en voor alle mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt langduriger en intensiever opgezet. Er worden nieuwe constructies bedacht waarbij leerlingen – maar ook oudere werkzoekenden – worden opgeleid binnen een bedrijf. De juiste vaardigheden worden op de werkplek geleerd.

MISMATCH Jongeren zonder startkwalificatie worden geschoold om een erkende praktijkverklaring te behalen. Met deze certificering worden werkzoekenden aantrekkelijker voor de arbeidsmarkt. Speerpunten in het totale plan zijn ondersteuning van werkgevers, statushouders en jongeren. De huidige arbeidsmarktsituatie, waarbij sprake is van een mismatch tussen vraag een aanbod, is daarbij een gegeven waarop het regionaal actieplan ook wil acteren.

advertentie
advertentie