Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Rijk schenkt 4,16 miljoen voor project Stadshaven Nijkerk

15 december 2021 om 09:55 Wonen

NIJKERK Het project Stadshaven in het Havenkomgebied in het centrum van Nijkerk krijgt een bijdrage van 4,16 miljoen euro van het Rijk om de bouw te versnellen. Dat is vandaag bekend gemaakt door demissionair minister Ollongren van BInnenlandse Zaken. Ook de Provincie Gelderland zal het project financieel ondersteunen middels een gift van 640.000 euro. 

,,Dit levert een flink aantal betaalbare woningen op die hard nodig zijn”, geeft wethouder Wim Oosterwijk aan. De toekenning van deze subsidie volgt op de eerdere aanvraag van de gemeente omin aanmerking te komen voor de Woningbouwimpuls. De provincie Gelderland draagt ook nog € 0,64miljoen euro bij.

Oorspronkelijk was het plan om de komende jaren vooral te focussen op de eerste fase van Havenkom; de ontwikkeling van de locatie van het huidige stadhuis. Maar de gemeente Nijkerk heeft de ambitie om ook ten noordoosten van deze locatie het gebied te herontwikkelen tot een aantrekkelijk woon-, werk en verblijfsgebied. Dit is echter een financieel lastige opgave. Door de bijdragen vanuit het Rijk en de Provincie Gelderland wordt de verdere ontwikkeling van de Havenkom op kortere termijn haalbaar. 

VOORLEGGEN Bij de aanvraag van subsidie speelde tijdsdruk een grote rol. Hierdoor is het destijds niet gelukt om bewoners en belanghebbenden binnen Nijkerk te betrekken bij het opstellen van de visie voor het gebied. Nu de subsidieaanvraag is goedgekeurd, wil de gemeente dit alsnog doen door mensen te vragen op de conceptvisie. Streven is deze medio 2022 voor te leggen aan de gemeenteraad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie