De Huizenjacht van Merel en Jochem: ‘Binnen een maand hadden we een huis’

6 dec, 08:00 Wonen
Merel Schoon
Afbeelding

NIJKERK De woningmarkt staat op z’n kop!’, is iets wat we tegenwoordig steeds vaker horen. Maar hoe nijpend is de situatie daadwerkelijk? En hoe gaan we daarmee om? In De Huizenjacht spreken we met starters die een poging doen een huis te bemachtigen in of rondom Nijkerk. Deze week: Merel Schoon (25) en Jochem van Bokhorst (25). ,,Pas na aankoop zag ik het huis met mijn eigen ogen.”

Ruim een maand geleden startten Merel Schoon (25) en haar vriend Jochem (25) de zoektocht naar hun eerste koopwoning. Ze lieten er geen gras over groeien en bezochten ruim vier huizen per week. Een flinke tijdsinvestering, die na minder dan een maand al zijn vruchten afwierp. Dat het zó snel zou lukken, hadden de twee nooit verwacht. ,,Ik schrok er zelfs een beetje van. Je stelt je erop in dat het zeker een halfjaar of langer duurt voordat het lukt.”

BEST ENG Hoewel Merel en Jochem de huizen tot die tijd steeds samen bezochten, was dat bij dit huis niet het geval. ,,Ik ben docent en moest lesgeven, dus Jochem ging samen met zijn moeder”, vertelt Merel. ,,Ze waren enthousiast over het huis en brachten een bod uit..