Afbeelding
Pixabay

Nijkerkers klaagden flink meer over geluidsoverlast

12 mei 2021 om 05:01 Wonen

NIJKERK Er wordt sinds de corona-uitbraak flink meer geklaagd over geluidsoverlast. De politie kreeg tussen maart 2020 en februari van dit jaar bijna 187.000 ‘herriemeldingen’ binnen. In dezelfde periode een jaar eerder waren dit er zo’n 120 duizend, goed voor een stijging van ruim vijftig procent. Dat blijkt uit politiecijfers.

In Nijkerk registreerde de politie in de periode van maart 2020 tot en met februari dit jaar 359 meldingen van geluidsoverlast. Een jaar eerder waren dat er slechts 230. Dat komt neer op een ontwikkeling van 56,1 procent.

Over evenementen werd niet langer geklaagd - uiteraard omdat ook bijna niets door kon gaan - een jaar eerder kwam daarover één klacht binnen. Over teveel geluid vanuit de horeca kwamen ook geen klachten binnen, tegenover vijf vóór de coronaperiode. Het aantal overige meldingen (bijvoorbeeld geluidsoverlast door buren of van mensen op straat) was 359, tegenover 224 een jaar eerder.

OOK MEER OVERLAST Naast een stijging van klachten over geluidsoverlast kreeg de politie ook meer telefoontjes binnen over overlast van jeugd, rond zwervers en verwarde personen. Volgens de politie werd de afgelopen tijd meer overlast ervaren omdat Nederland gedurende het jaar massaal thuis moest blijven. Hoewel er vaker werd geklaagd over overlast door geluidshinder in het algemeen, zoals van buren of mensen op straat, daalde het aantal overlastmeldingen rond evenementen en rond de horeca het afgelopen jaar wel.


Op bovenstaande kaart staan per gemeente het aantal meldingen over geluidsoverlast en het aantal meldingen per tienduizend inwoners. Dat laatste getal bepaalt de kleur op de kaart. Door het aantal meldingen af te zetten tegen dezelfde periode een jaar eerder is ook de ontwikkeling van het aantal meldingen berekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie