Afbeelding
Pixabay

Enquête onder huurders van Woningstichting Nijkerk van start

7 mei 2021 om 11:45 Wonen

NIJKERK Huurdersorganisatie Nijkerk (HON) houdt een grote online enquête onder de 3500 huurders van Woningstichting Nijkerk (WSN). ,,Verschillende initiatieven om met huurders en woningzoekenden in contact te komen zijn door de coronacrisis niet doorgegaan”, zegt voorzitter Ron Weil. ,,Om onze achterban goed te kunnen vertegenwoordigen, moeten wij weten hoe deze over bepaalde zaken denkt. De uitkomst van de enquête gebruiken wij in ons overleg met de gemeente, WSN en andere stakeholders.”

In de enquête worden huurders gevraagd naar hun mening over de betaalbaarheid en duurzaamheid van hun huurwoning en de leefbaarheid van de buurt. 

De vorige vragenlijst kon in 2018 ingevuld worden. Daaraan deden 545 bewoners mee. De enquête bevatte algemene vragen. Dit keer heeft HON ervoor gekozen om meer gerichte vragen te stellen. ,,Een starter op de woonmarkt heeft andere behoeften en wensen dan een gezin of een 60-plusser. Met de huidige vragenlijst kunnen we dwarsverbanden leggen. Alle antwoorden worden anoniem verwerkt. Met de uitslag kunnen we bepalen of wij op koers zitten of dat we die moeten bijstellen. Als uit het eindrapport bijvoorbeeld zou blijken dat er meer gedaan zou moeten worden op het gebied van veiligheid, dan gaan we in gesprek met de verantwoordelijke partij. Dit is de kans voor huurders om van zich te laten horen.”

De vragenlijst kan tot maandag 24 mei ingevuld worden op www.woonbondonderzoek.nl/hon. De Woonbond stelt het eindrapport op. HON zal het rapport publiceren op haar website www.huurdersnijkerk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie