De komende weken krijgen de eerste 150 klanten een bloemetje cadeau.
De komende weken krijgen de eerste 150 klanten een bloemetje cadeau. Arjen Gerritsma
Ondernemer in beeld

Jumbo Veltink staat graag midden in samenleving

21 september 2022 om 08:33 Winkels

NIJKERK Jumbo Veltink opent vandaag zijn deuren na een grote verbouwing van drie weken. Maar liefst 350 vierkante meter extra winkeloppervlakte is erbij gekomen.

Maranke Pater

Twee jaar geleden was de eerste schets voor de nieuwe winkel klaar. Rob Veltink, eigenaar van Jumbo Veltink: ,,We hebben de beste indeling gekozen voor de supermarkt. De winkel is aan alle kanten ruim opgezet. De slijterij en onze bloemenzaak hebben een betere en zichtbare plek gekregen. Het is een hele volwassen winkel geworden en de mooiste Jumbo in de regio.”

In 2015 opende de supermarkt aan het Molenplein in Nijkerk. ,,Voor ons was deze plek een strategische keuze. We hadden een marktonderzoek gedaan naar de verwachte omzet, maar we zaten binnen twee weken al aan de maximale omzet die we hadden verwacht voor die maand. We zijn lekker doorgegroeid en daardoor konden we er nu twee leegstaande panden bij trekken en deze uitbreiding doen.” 

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


De samenwerking met lokale helden blijft ook in de nieuwe supermarkt voortbestaan. - Foto: Arjen Gerritsma

Ruim honderd personeelsleden hebben de laatste dagen voor de opening de puntjes op de i gezet met het vullen van de supermarkt. Veltink: ,,De groenteafdeling is mijn favoriet. We hebben het assortiment kunnen uitbreiden en een speciale koelwand aangelegd waardoor kwetsbare groenten als sla en asperge nog langer vers blijven.” 

GEZONDE MAALTIJD Kookgemak, dat ademen de verschillende afdelingen uit. In een speciale keuken bakken personeelsleden de hele dag door verse broodjes en pizza’s. Er zijn verse sushi maaltijden, salades, grillproducten en hapjesschalen. ,,We hebben de maaltijdpakketten uitgebreid. Klanten willen graag een snelle en gezonde maaltijd. We hebben ook heel erg uitgepakt met een borrelwereld vol olijfjes buitenlandse kaasjes, tapas en andere lekkernijen.” Ook de broodafdeling is groter geworden. ,,Het assortiment afbakbroodjes is uitgebreid en we hebben drie ovens geïnstalleerd zodat de hele dag verse broodjes afgebakken kunnen worden.” Gemak is er ook gekomen door het installeren van zelfscankassa’s. Een gastvheer of -vrouw ondersteunt hierin klanten. 

Het meest trots is Veltink op zijn 140 medewerkers die de afgelopen weken hard hebben gewerkt om de winkel op orde te krijgen

LOKALE HELDEN De samenwerking met lokale helden blijft ook in de nieuwe supermarkt voortbestaan. ,,Van slagersproducten van keurslagerij Tim de Gier tot nootjes van de Nootzaak, banket van bakkerij Ten Have, ijs van Coava, Nijkerkse Harlekijntjes, koekjes van Bokkers en eieren van Buitenhuis: we werken graag samen met lokale ondernemers. We hebben displays van Salentein wijn en schappen vol Puttens Hert Bier. Jumbo Veltink staat graag middenin de samenleving.” 

De komende weken krijgen de eerste 150 klanten een bloemetje cadeau. Iedere klant die meer dan 25 euro besteedt, krijgt een gratis appeltaart. Er is een openingsfolder waar alle activiteiten rondom de opening genoemd zijn. ,,Daarnaast willen we als hoofdsponsor van Sparta Korfbal Nijkerk iets bijzonders doen. Leden van deze vereniging mogen in onze nieuwe winkel lasergamen na sluitingstijd. Het bedrag dat ze hiervoor betalen gaat rechtstreeks naar de clubkas.” Kinderen die fan zijn van Supercars kunnen op 8 oktober genieten van een speciale Supercar-dag. 

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


‘We zijn lekker doorgegroeid en daardoor konden we er nu twee leegstaande panden bij trekken. - Foto: Arjen Gerritsma

ZEVEN ZEKERHEDEN Het meest trots is Veltink op zijn 140 medewerkers die de afgelopen weken hard hebben gewerkt om de winkel op orde te krijgen. Het personeel heeft trainingen gevolgd voor nieuwe werkplekken of geholpen met het leeghalen van de winkel en bijeenkomsten gevolgd over de Zeven Zekerheden van Jumbo, zoals de Laagste Prijsgarantie. Middenin de nieuwe supermarkt staat een erezuil voor alle medewerkers die de afgelopen jaren met pensioen zijn gegaan. ,,Ik ben er nog steeds zó trots op dat er personeelsleden zijn die tot hun pensioen bij Jumbo hebben gewerkt. Zij worden op deze erezuil genoemd met een straatnaam die naar hen is vernoemd.” 

Het hechte team máákt volgens Veltink de winkel. ,,We hebben zaterdag een startersdag gehad. Iedereen heeft zijn of haar nieuwe tenue gekregen en we zijn samen de stad in gegaan om het winkelende publiek te laten zien dat we vandaag, woensdag 21 september, weer open zijn. Samen hebben we geproost op het geweldige resultaat dat we hebben behaald.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie