Afbeelding
Nationaal Fonds Kinderhulp

Supermarkten zamelen 250 euro aan bonnen in voor het goede doel

Winkels

[NIJKERK] Klanten van twee Nijkerkse supermarkten hebben dit jaar in totaal 250 euro aan statiegeldbonnen voor het goede doel ingezameld.

Bezoekers van Boni Wheemplein en Jumbo Veltink doneerden zo Nationaal Fonds Kinderhulp Een deel van deze opbrengst komt ten goede aan lokale initiatieven in deze gemeente.

Freek Moes één van de coördinatoren in Nijkerk: ,,In ons land groeit één op de twaalf kinderen op in armoede. Dat zijn er 315.000 in totaal. En al snel zo’n drie per klas. Een onbevangen jeugd of een sociaal vangnet kennen zij niet, zorgen wel. Niemand die een fiets voor ze koopt als deze kapot gaat of helpt met schilderen van hun kamer als ze het huis uitgaan. Ze slaan verjaardagen en feestdagen over en lopen in de winter nog in dunne zomerkleren. Kinderhulp helpt hen door simpele dingen zoals een dagje uit, een fiets, opleiding of een laptop mogelijk te maken. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen.’’

Wie zich volgend jaar wil inzetten als collectant of coördinator kan zich aanmelden bij Freek Moes via tel. 06-20441368 of via email kinderhulpnijkerk@gmail.com.

advertentie