Afbeelding
Favori

Van de Pol catering opent pop-up lunchroom

29 mei 2020 om 12:00 Winkels Coronavirus

NIJKERK John van de Pol van Van de Pol catering opent aanstaande woensdag zijn pop-up lunchroom in bar Watergoor aan de Watergoorweg. Nu veel cateringklussen zijn geannuleerd, hoopt Van de Pol op deze manier toch gasten te mogen ontvangen. ,,Het zijn niet de sterksten die overleven, maar zij die zich het beste aanpassen aan hun omgeving. Dat is wat we in deze coronacrisis nu zo goed mogelijk proberen te doen.” 

De cateringbranche ligt op zijn gat, zo kan Van de Pol het wel stellen. ,,De branche is hard geraakt door corona. Normaal gesproken richten we ons op grote evenementen bij bedrijven, bruiloften en bijvoorbeeld tuinfeesten. Dat gaat nu allemaal niet door en dat merken we zeker.” Maar bij de pakken neerzitten, zit er bij Van de Pol niet in. Hij en zijn team gingen juist nadenken over de vraag: wat kan er wel? ,,We hebben natuurlijk de bar in sporthal Watergoor. De avonden open gaan, leek ons niet rendabel en zo ontstond het idee voor een pop-up lunchroom. We hebben hier genoeg ruimte voor een terras en kunnen hier ook een springkussen kwijt voor de kinderen.”

De locatie ligt aan een doorgaande weg, dichtbij het fietspad richting de wijk Doornsteeg en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. De ingrediënten voor een succesvolle pop-up lunchroom, hoopt Van de Pol. ,,We hebben al een horecabestemming, dus dat komt goed uit”, vertelt hij. 

BEZORGEN Van de Pol heeft de afgelopen weken van intelligente lockdown sowieso niet stilgezeten. ,,De maanden maart en april zijn we redelijk goed doorgekomen. We zijn ook begonnen met het bezorgen van lunch- en borrelboxen. Daar maakten gelukkig redelijk veel vaste klanten gebruik van.” Ook zijn Van de Pol en zijn team gestart met het bezorgen van maaltijden aan huis en hij heeft goede hoop dat ook na 1 juni nog veel bestellingen binnen zullen komen. ,,Sommige horecaondernemers zullen dan stoppen met bezorgen, omdat hun restaurant weer open mag. Wij willen dan ook gewoon doorgaan met bezorgen.” 

PIJLERS De drie belangrijkste pijlers voor de Nijkerkse cateraar zijn nu de pop-up lunchroom, het bezorgen van maaltijden en de kleinschalige catering. ,,We hebben vandaag een bruiloft in de agenda staan. Deze mensen trouwen kleinschalig, met familie en vrienden en hebben ons gevraagd het eten te verzorgen. Dat soort opdrachten komen nu gelukkig weer een beetje binnendruppelen.” Wat de grote evenementen betreft, verwacht Van de Pol dat dat nog wel even op zich laat wachten. ,,Qua grote cateringopdrachten is de agenda nog erg leeg. Maar zoals Darwin zei: Het zijn niet de sterksten die overleven, maar zij die zich het beste aanpassen aan hun omgeving. Dat proberen we nu zo goed mogelijk te doen.” Zowel in de lunchroom als binnen de bezorgservice heeft Van de Pol focus aangebracht. ,,We leggen de nadruk op kwalitatief echt goede hamburgers, onze hamburgers van de Big Green Egg", vertelt hij enthousiast. 

LUNCHROOM De pop-up lunchroom ligt in het verlengde van wat Van de Pol catering al doet en sluit dus goed aan. ,,We leveren bijvoorbeeld al vaak broodjes aan bedrijven op het industrieterrein. Lekkere broodjes maken, dat kunnen we wel!”, lacht hij. Maar echt open gaan als lunchroom, dat is nieuw voor de Nijkerker. ,,We moeten afwachten hoeveel mensen hier op af komen. Voor de hele horeca geldt natuurlijk dezelfde vraag: gaan mensen komen of zijn ze nog terughoudend om echt naar een restaurant of terras te gaan? We gaan het meemaken.” 

Wat de corona-voorschriften betreft, meent Van de Pol wel goed te zitten. ,,We hebben binnen voldoende ruimte voor tafels op 1,5 meter afstand, zeker als er in het begin nog maar dertig mensen binnen mogen zitten. Buiten hebben we ook voldoende ruimte voor een groot terras en speelruimte voor de kinderen. Op deze manier hopen we veel gasten te kunnen ontvangen en we kijken uit naar het moment dat ook evenementen en grote bruiloften weer door kunnen gaan. Als we een maand verder zijn, mogen misschien al 100 mensen bij elkaar komen. Hopelijk is de angst om wat te organiseren tegen die tijd weg en kunnen wij weer vol aan de bak”, besluit hij. 

De Van de Pol catering pop-up lunchroom is open van woensdag tot en met zondag, van 11.00 tot 16.00 uur. Voor een tafel binnen is reserveren verplicht. Reserveren kan via 033 2458608 of via info@vandepolcatering.nl. Meer informatie: www.vandepolcatering.nl

door Sanne Koudijs

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie