Afbeelding
Pixabay

Werkzaamheden Watergoorweg in Nijkerk binnenkort van start

7 mei 2021 om 13:01 Verkeer en vervoer

NIJKERK De Watergoorweg in Nijkerk zal ter hoogte van de kruispunten Havenstraat en Ampèrestraat gereconstrueerd worden. Aanleiding voor deze werkzaamheden is de noodzaak om de verkeersveiligheid te verbeteren, aldus de gemeente. Ook worden er enkele (verkeers)maatregelen doorgevoerd. De werkzaamheden starten op dinsdag 25 mei.

In de nieuwe situatie wordt de 30 km-zone verplaatst naar een andere plek op ongeveer 50 meter voor het kruispunt met de Ampèrestraat. Op hetzelfde punt kunnen fietsers invoegen op de weg. Verder wordt bij de Ampèrestraat ook een 30 km-zone ingesteld. 

RIJLOPER De wegindeling van de Watergoorweg krijgt een zogenaamde ‘rijloper’ voor gemotoriseerd verkeer. De fietsstrook wordt hier met afwijkend materiaal en kleur gemaakt om de rijloper visueel te versmallen. Daarnaast worden beide kruispunten verhoogd met plateaus. Deze plateaus hebben een gelijkwaardige verkeersafwikkeling: verkeer van rechts heeft voorrang. De fietsers die uit de richting van de wijk Doornsteeg komen, moeten voorrang verlenen aan het wegverkeer op de Watergoorweg.

De werkzaamheden zijn in twee fasen opgedeeld. Op dinsdag 25 mei start aannemer Reimert met de eerste fase. Hierin wordt het wegvak Watergoorweg met het kruispunt Ampèrestraat aangelegd. Aansluitend op de eerste fase wordt het kruispunt met de Havenstraat gerealiseerd. Op deze manier wordt niet het hele gebied langdurig afgesloten en kan de overlast volgens de gemeente enigszins worden beperkt. 

WEGAFSLUITING Het is wel noodzakelijk om voor beide fasen het betreffende wegvak af te sluiten voor al het doorgaande verkeer. De verwachting is dat de werkzaamheden voor de zomervakantie zijn afgerond.

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van de gemeente

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie