Afbeelding
Kees van den Heuvel

Bewoners verzetten zich tegen drukke Kantemarsweg in Hoevelaken

23 februari 2021 om 11:10 Verkeer en vervoer

HOEVELAKEN De westkant van de Kantemarsweg in Hoevelaken is levensgevaarlijk, vinden de omwonenden van deze drukke entreeweg richting het dorpscentrum. Zij stellen voor om het terrein van de naastgelegen KPN-wijkcentrale in te richten als parkeerplaats. Daardoor kan de doorstroming van de weg meer worden gegarandeerd, aldus de omwonenden.

Kees van den Heuvel

De Kantemarsweg is de weg richting het evenemententerrein van Hoevelaken, waar veel consumenten hun auto parkeren om te kunnen winkelen in het dorpshart en waar veel bevoorradingsverkeer langsrijdt.

Nu staan er nog veel auto’s geparkeerd op de drukke entreeweg. De mensen die de weg gebruiken als parkeerplaats zijn vaak aanwonend, maar daarnaast is er een gebrek aan parkeerplaatsen op het terrein van het uitvaartcentrum in Hoevelaken, de dokterspraktijk of de Afscheidshuizen in de buurt. 

Met de parkeerplaatsen aan de zijkant van de Kantemarsweg zouden veel opstoppingen en gevaarlijke situaties kunnen worden voorkomen, stellen de buurtbewoners. Bovendien zou het milieuvriendelijker zijn, alhoewel een verzoek van eind december om de stikstof te meten nog niet is beantwoord door de gemeente Nijkerk. 

De gemeente Nijkerk heeft overigens eerder voorgesteld om de weg autoluwer te maken. Maar dat stuitte op verzet, omdat er nu al een gebrek is aan voldoende parkeerplaatsen voor de aanwonende huishoudens, de begraafplaats, de dokterspraktijk en de Afscheidshuizen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie