impressie van de familie en vriendenavond
impressie van de familie en vriendenavond Remco-Dominic-Denise

Scubaduiken met familie en vrienden bij DVN

Verenigingen Deel je nieuws

Vrijdagavond 27 september heeft duikvereniging Nijkerk een famillie en vrienden avond in het zwembad gehouden. Voor een ieder die wilde was de mogelijkheid om met een verenigingslid mee te komen. Daar kregen zij de mogelijkheid om met perslucht onder water te gaan. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. Er waren zoveel aanmeldingen dat het zelfs noodzakelijk bleek om de geinterresseerden in twee groepen te verdelen.

Veiligheid staat bij het duiken altijd voorop. Daarom eerst een korte briefing waarin de spelregels van het duiken met perslucht en de belangrijkste handsignalen onderwater. werden uitgelegd. Daarna was het tijd om 1 op 1 met een ervaren divemaster of instructeur het trimvest met de persluchtfles op de rug te nemen, de vinnen aan te doen, de duikbril op te zetten, de ademautomaat in de mond te doen en het water in te springen. Dat op zich is al spannend.

Eenmaal in het water eerst maar eens kijken hoe dat ademen uit die automaat werkt. En hoe voelt dat ademen als je gezicht in het water zit?  Daarna naar de bodem in het ondiepe om de eerste oefeing te doen.

En dan blijkt het toch nog best lastig. om onder water te zweven, trimmen noemen we dat; precies genoeg lucht in je trimvest laten lopen om op een diepte te kunnen hangen en zwemmen in het water.

Voor de een was de uitdaging van ademen onder water en zwemmen al meer dan voldoende, voor de ander mocht er wel wat uitdaging bij. Dan werden er kleine oefeningen zoals koprollen en twists gedaan onder water.

Na de ervaring met zijn allen napraten in de kantine onder het genot van een drankje. Iedere deelnemer die voor het eerst onder water is gegaan heeft ook een certificaat als herinnering gekregen.

Wat een super gave avond waarin teamwork, inzet en plezier zo hand in hand gingen.

Introductie duiken kunnen op vrijwel iedere vrijdag avond worden georganiseerd.

Heb jij ook interesse in scubaduiken, of wil jij je aansluiten bij een vereniging om samen de duiksport te beoefenen en vaardigheden te verbeteren? Wij zijn Duikvereniging Nijkerk, je vind ons op facebook, het web en op vrijdag avond in het Jaap van der Krol zwembad in Nijkerk

advertentie
advertentie