Afbeelding
Streams Breede Beek

Streams opent binnenkort nieuw theater en restaurant in Nijkerk

24 augustus 2021 om 08:00 Recreatie

NIJKERK Het nieuwgebouwde theater en restaurant Streams Breede Beek aan de Kloosterstraat 3 in Nijkerk opent op zaterdag 28 augustus officieel haar deuren. Overdag is er gelegenheid de locatie te bezoeken en ’s avonds kan iedereen kosteloos het avondvullende theaterprogramma volgen via de livestream.

De officiële opening is om 10.30 uur waarna bezoekers welkom zijn voor een koffie en gebak. Tot 12.30 uur is het mogelijk om de locatie te bezichtigen en te genieten van verschillende vormen van kunst. Aansluitend vindt er bij Brink42, één van de andere locaties van Streams, een food & beverage festival plaats. Tijdens dit festival kan je proeven welke producten gebruikt worden in het restaurant. Verder kan je op inschrijving een biercollege volgen. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze dag mee te vieren. 

Vanaf 20.00 uur is er een avondvullend theaterprogramma voor genodigden waar onder andere Stef Bos, Frank van Essen, Lejony, Poppetje van Papier en André Accord aan meewerken. Door de corona-maatregelen zijn voor deze avond een beperkt aantal plaatsen in de zaal beschikbaar. Om toch mee te kunnen genieten van de openingsavond kan iedereen kosteloos meekijken via een livestream. De link naar deze livestream is op zaterdag te vinden op de website www.streamsbreedebeek.nl.

200 ZITPLAATSEN De theaterzaal van Streams Breede Beek biedt ruimte aan 200 zitplaatsen. Verder zijn er een aantal kleinere ruimtes die geschikt zijn voor vergaderingen en/of workshops en een horecagelegenheid verdeeld over een boven- en benedenverdieping met totaal zo’n 75 couverts. De theaterprogrammering is divers: klassieke muziek tot cabaret, van kleinkunst tot lezingen en van toneel tot jeugdvoorstellingen.

TALENTEN Het is een theater voor creatieve en kunstzinnige uitingen en voorstellingen, waar zij betekenisvolle evenementen aanbieden. Er is ruimte voor het ontdekken en ontwikkelen van talenten en gaven. Streams Breede Beek biedt een actief theater en restaurant aan waar bezoekers samen beleven, proeven en het leven vieren.

STREAMS Streams is een unieke stichting in Nederland, die vanuit een christelijke overtuiging hart heeft voor het welzijn van mensen. Zij beheren een aantal panden in Nijkerk waar zij sociale, maatschappelijke, culturele en geestelijk georiënteerde initiatieven opzet. Daar kunnen mensen elkaar ontmoeten en samen optrekken. Voor Streams is verbinding een belangrijk thema. Zij heeft als droom om mensen dichter bij God en dichter bij elkaar te brengen.

VERBINDING Streams ziet kunst en cultuur als een mogelijkheid om het leven op een bijzondere wijze in te kleuren. Daarom maakt Streams graag ruimte om op allerlei manieren van kunstuitingen of creativiteit verbindingen te leggen. Dit doen ze door plekken te creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Soms is het samen eten of een kopje koffie drinken in een mooie tuin genoeg. Streams gaat verder dan dat, ze willen ook de diepere lagen van het leven niet ontwijken.

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie