Afbeelding
Arjen Gerritsma

CDA, PRO21 en VVD bereiken coalitieakkoord

23 mei 2022 om 17:20 Politiek

NIJKERK CDA, PRO21 en VVD hebben een akkoord bereikt over de komende bestuursperiode. De titel van het coalitieakkoord luidt ‘Samen wonen, samen werken, samen leven’. De fractievoorzitters van de drie coalitiepartijen hebben de plannen voor de periode 2022-2026 maandagmiddag bekendgemaakt. 

In zijn reactie op het coalitieakkoord zegt CDA-fractievoorzitter Matthias Blankesteijn: ,,Het CDA is trots op dit akkoord. De ambities zijn groot: zo maken we onder andere werk van betaalbare woningbouw, verstandig verduurzamen en het beschikbaar en betaalbaar houden van zorg voor onze inwoners. Ambities waarmee we stappen zetten naar een nog mooiere gemeente.” Irene Moes, fractievoorzitter van PRO21: ,,Er ligt een mooi akkoord, dat goed aansluit bij de kernwaarden van PRO21. Samen, open, dichtbij en toekomstgericht. Ik wil graag alle inwoners, bedrijven, instellingen en verenigingen uitnodigen om samen met ons aan de slag te gaan. Zodat wij in 2026 een nog mooiere en betere gemeente Nijkerk zijn.”

VVD-Fractievoorzitter Niels Staal: ,,We hebben ervoor gekozen om in het akkoord niet alles dicht te regelen en ruimte te bewaren voor de gehele raad en onze inwoners bij het concreet invullen van het programma voor de komende jaren. Dat past wat de VVD betreft bij deze tijd, die vraagt om flexibiliteit en een open, moderne bestuurscultuur. We kijken ernaar uit om met deze coalitie verder te bouwen aan Nijkerk.”

WETHOUDERS Het college van Nijkerk telt naast burgemeester Gerard Renkema vier wethouders. Esther Heutink-Wenderich wordt namens het CDA wethouder. René Windhouwer vervult voor het CDA de tweede wethouderszetel. En voor PRO21 wordt Audrey Rohen wethouder. Tot slot wethouder Mariëlle Broekman-van der Pers. Zij wordt wethouder voor de VVD en heeft deze positie ook in het vorige college vervuld. 

Het complete coalitieakkoord is te vinden op www.nijkerk.eu.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie