Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Ontwerp plan eerste fase Stadshaven ligt ter inzage

28 maart 2022 om 12:30 Politiek

NIJKERK De gemeente Nijkerk heeft sinds 24 maart het ontwerp bestemmingsplan voor de ontwikkeling van de eerste fase van Stadshaven ter inzage gelegd. Binnen zes weken kan men zienswijzen (bezwaren) indienen.

Het plan maakt de bouw mogelijk van 26 tot 35 woningen en appartementen. De locatie waar gebouwd gaat worden betreft het huidige stadhuis van Nijkerk met enkele gronden daaromheen. De Kolkstraat met de monumentale Arkervaart is voor een deel ook in de eerste fase meegenomen. Het plan bevat tevens een regeling voor het historisch pand van het stadhuis. De regels voorzien in een trouwfunctie met een aanvullende (horeca)functie.

Het gebied is door het Rijk aangewezen als ontwikkelingsgebied crisis- en herstelwet. Dat biedt de gemeente extra mogelijkheden om de milieugebruiksruimte te optimaliseren en de procedure van het bestemmingsplan te versnellen. Eventuele zienswijzen die uiteindelijk bij de Raad van State terecht komen, worden ook versneld behandeld. ABZ Diervoeding en Tankbouw Rootselaar zijn volgens afspraak over het plan geïnformeerd. Op korte termijn wordt ook een bijeenkomst over het plan gehouden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie