(Archieffoto ter illustratie).
(Archieffoto ter illustratie). Pixabay

‘Geen tijdelijke opvangplekken asielzoekers nodig’

15 oktober 2021 om 16:27 Politiek

NIJKERK Nijkerk wil op dit moment nog geen actie ondernemen om tijdelijke opvangplekken extra beschikbaar te stellen voor de opvang van asielzoekers. Dat blijkt uit de antwoorden op vragen van Diane Palm (ChristenUnie/SGP).

Wijnand Kooijmans

Het college van burgemeester en wethouders geeft aan dat de beelden en verhalen van Afghanen die hun land willen ontvluchten ook op hen diepe indruk heeft gemaakt. De oproep van het Rijk voor extra opvang en huisvesting van statushouders wordt dan ook herkend en is ook meerdere keren besproken binnen het college.

Nijkerk is daarmee één van de gemeenten die voorop loopt het als het gaat om het behalen van de taakstelling. Een inhaalslag is dan ook niet nodig

Het belangrijkste middel is, zo voert het college aan, de huisvesting van statushouders. Voor 2021 moet de gemeente zestig statushouders huisvesten. Inmiddels is er huisvesting geboden aan 56 statushouders, de verwachting is dat ook aan de laatste vier voor het eind van het jaar huisvesting kan worden aangeboden. Nijkerk is daarmee één van de gemeenten die voorop loopt het als het gaat om het behalen van de taakstelling. Een inhaalslag is dan ook niet nodig.

Er is al eerder gekeken naar mogelijke locaties voor tijdelijke huisvesting van bepaalde doelgroepen. Daarbij is ook de mogelijkheid voor het gebruik van kantoorpanden meegenomen. Het aantal locaties voor dergelijke huisvesting is beperkt. Wel is er regelmatig contact met de eigenaren van panden, diverse vrijwilligers en kerken. Indien uit de gesprekken met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers blijkt dat binnen de mogelijkheden die de gemeente heeft aanvullende acties nodig zijn, zullen deze contacten zeker worden benut. Dan zal er ook op passende wijze bekendheid aan worden gegeven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie