Eerder werd al gezorgd voor betere verlichting om overlast tegen te gaan.
Eerder werd al gezorgd voor betere verlichting om overlast tegen te gaan. Gemeente Nijkerk

Plan voor veiliger Paasbos in najaar klaar, maar maatregelen komen eerder

30 juni 2021 om 09:30 Politiek

NIJKERK Maatregelen om de veiligheid in de wijk Paasbos te vergroten worden ook genomen zonder dat het plan van aanpak al aan de gemeenteraad is gepresenteerd. Dat zegt burgemeester Gerard Renkema naar aanleiding van een vraag van Matthias Blankesteijn (CDA). Hij wilde weten wanneer het plan met maatregelen om de overlast in de wijk structureel aan te pakken klaar is.

Renkema gaf aan dat een aantal maatregelen al is genomen, zoals de verbetering van de verlichting, een spreekuur door politie en boa’s en een lachgasverbod rond het winkelcentrum. ,,Daarmee hebben wij al een aantal maatregelen doorgevoerd waar door de raad om is gevraagd”, aldus Renkema.

OVERLAST Het concept plan van aanpak is inmiddels klaar en wordt in september of uiterlijk in oktober aan de raad aangeboden. Dat maatregelen mogelijk eerder worden doorgevoerd heeft onder meer te maken met het gegeven dat in de warme zomermaanden de overlast vaak een hoogtepunt bereikt. Het gaat dan onder meer om de maatregel van meer toezicht door politie en boa’s. Eventuele financiële gevolgen worden eerst voorgelegd aan de raad.

Door Wijnand Kooijmans

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie