Afbeelding
Google Maps

Geen tweede bouwlaag op nieuwe raadszaal

19 augustus 2020 om 13:00 Politiek

NIJKERK Een tweede bouwlaag bovenop de nieuw te realiseren raadszaal bij het nieuwe gemeentehuis in het voormalige pand van de Rabobank is niet noodzakelijk.

Wijnand Kooijmans

Uit onderzoek blijkt, zo geeft het college van burgemeester en wethouders aan, dat met een flexibel gebruik van de ruimtes de extra laag niet noodzakelijk is. Het gaat dan om de invulling van de werplekken en overlegruimtes zowel overdag als in de avonduren.

Inmiddels is een architect geselecteerd die na de vaststelling van het projectplan opdracht kan krijgen voor het maken van een ontwerp voor de aanpassing van het gebouw. Het gaat om Van Bokhorst architecten, dezelfde partij die in het verleden het huidige gebouw heeft ontworpen.

Nader onderzoek wijst uit dat de aanbouw van een raadszaal in de richting van de kruising Van Middachtenstraat/Amersfoortseweg in principe aanvaardbaar is en ook goed mogelijk. De kosten hiervan blijven, zo is de verwachting, binnen de gestelde kaders. Het projectplan is vermoedelijk eind september gereed. Uitgangspunt is dat het gemeentehuis in het eerste kwartaal van 2022 in gebruik wordt genomen.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie