Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Scouting Nijkerk mag Het Klimrek verhuren

22 juli 2020 om 17:41 Politiek

NIJKERK Scoutinggroep Nijkerk krijgt toestemming van de gemeente Nijkerk voor de verhuur van het gebouw aan de buitenschoolse opvang Het Klimrek.

Wijnand Kooijmans

Voor het rendabel exploiteren van het nieuwe scoutinggebouw en om de kosten te kunnen betalen voor onder meer onderhoud van het gebouw, erfpacht en de WOZ-belasting heeft de scoutinggroep een constante stroom van inkomsten nodig. Hiervoor is de contributie van de leden en de waarderingssubsidie van de gemeente Nijkerk niet toereikend. Daarom wil de stichting het scoutinggebouw aan derden verhuren om zo inkomsten te verkrijgen.

TOESTEMMING NODIG Incidentele verhuur mag de scoutinggroep zelf bepalen, voor structurele verhuur is vooraf toestemming nodig van de gemeente Nijkerk. Op dit moment is verhuur planologisch niet mogelijk. Het college van burgemeester en wethouders is echter bereid de bestemming te wijzigen. De Wet Markt en Overheid wordt niet overtreden omdat het pand wordt gepacht van de gemeente.

Om concurrentievervalsing te voorkomen moet de verhuur van het scoutinggebouw wel worden verhuurd volgens de marktconforme prijs.

advertentie
advertentie