Afbeelding
Arjen Gerritsma

Raad stemt in met financiële steun aan Optisport

26 juni 2020 om 06:38 Politiek

NIJKERK De Nijkerkse gemeenteraad gaat akkoord met een eenmalige bijdrage aan Optisport van 108.000 euro voor het dekken van de aanloopkosten en met een lagere bijdrage van maximaal 127.000 euro per jaar die Optisport moet betalen aan de gemeente. Het is volgens een meerderheid van de gemeenteraad het minst slechte scenario, omdat andere oplossingen nog duurder zouden uitvallen.

Wijnand Kooijmans

,,Akkoord gaan met het voorstel is op dit moment de minst slechte oplossing. Maar we moeten er voor de toekomst lessen uit leren", zegt Diane Palm (ChristenUnie/SGP). Aart Klompenhouwer (De LokalePartij) zegt dat de door het college aangeleverde geheim te houden informatie meer duidelijkheid heeft verschaft. Bij het besluit van zijn fractie heeft het belang voor de samenleving hen doen besluiten mee te gaan met het voorstel. Hij vreest dat Optisport anders de handdoek in de ring gooit en een nieuwe exploitant wat kosten betreft nog negatiever uitvalt voor de gemeente.

Boudewijn van der Woerd (VVD) gaf aan dat iedereen destijds blij was met Optisport. Cruciaal is volgens hem dat destijds geen garantie voor de totale termijn tot 2027 is gevraagd van het moederconcern. Hij wil dat het college bekijkt of de adviseur die dit niet noodzakelijk achtte hiervoor aansprakelijk kan worden gesteld. Hij eist dat de kwaliteit van de dienstverlening, schoonmaak en de communicatie met de gebruikers wordt verbeterd.

Matthias Blankesteijn (CDA) vindt het zeer ongewenst dat de Nijkerkse samenleving opdraait voor het falen van Optisport, maar beseft dat het niet akkoord gaan met het voorstel nog hogere kosten meebrengt voor de samenleving. Al betreurt hij dat het moederconcern van Optisport een plaatselijke BV failliet kan laten gaan, zonder dat er voor hen consequenties aan zijn verbonden. Hij roept het college op te zorgen dat Optisport en de zwem- en waterpolovereniging Flevo met elkaar in overleg gaan om te zien of door het verlenen van diensten door Flevo de kosten voor de geplande huurverhoging door hen zijn te dragen.

advertentie
advertentie