Afbeelding
Archief BDU Media

CDA wil camera's op NS-stations

29 januari 2020 om 07:06 Politiek

NIJKERK Het CDA in Nijkerk wil dat er permanente camerabewaking komt op de NS-stations in Nijkerk en Hoevelaken. Dat blijkt uit vragen die door Matthias Blankesteijn zijn gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Aanleiding zijn enkele klachten die bij de partij binnenkwamen van mensen van wie de fiets was gestolen of beschadigd.

Wijnand Kooijmans

Reden voor de partij om een steekproef te houden tijdens de spitsperiode op het NS-station in Nijkerk en via sociale media. Van de ondervraagden gaf 36 procent aan dat hun fiets wel eens was gestolen of beschadigd. Hoewel de steekproef niet in Hoevelaken is gehouden doet zich daar, zo geeft Blankesteijn aan, dezelfde problematiek voor.

Het CDA wil weten of het college weet heeft van de overlast en dat om deze reden extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn om de problematiek aan te pakken. Waarbij de voorzet wordt gegeven dat permanente camerabeveiliging de voorkeur heeft, vanwege de preventie werking.

Gevraagd wordt of het college tot plaatsing bereid is of andere maatregelen wil treffen. En ook binnen welke termijn dat kan plaatsvinden.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie