Afbeelding
Photo by Charles Koh on Unsplash

Wat zijn de baankansen in Nijkerk?

Partnercontent

Tijdens covid is de carrièremarkt bijna ingestort. Dit werd vooral veroorzaakt door de maatregelen die waren toegepast op de horeca tijdens de pandemie. Door het sluiten van de horeca waren duizenden mensen hun maandelijkse inkomen kwijt, waardoor er een forse toevoer aan nieuwe werknemers op de markt kwam. Hierdoor kregen vacatures een overvloed aan aanmeldingen en kwamen veel mensen moeizaam aan een baan. 

Tegenwoordig zijn de covid maatregelen zo versoepeld dat ze niet meer bestaan en daarmee kunnen mensen ook weer naar kantoor. Maar hoe zit dat nu met de carrièremarkt? En wat zijn de baankansen voor werkzoekende tegenwoordig?

In dit artikel kijken we naar de baankansen in en rondom Nijkerk, ook voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Een baan vinden?

Wanneer je vanuit Nijkerk een baan probeert te vinden zul je veel Vacatures Amersfoort tegenkomen. Dit komt doordat Nijkerk nabij Amersfoort ligt en Amersfoort een grotere stad is dan Nijkerk. Voor velen is het werken in Amersfoort een goede optie, omdat het maar twintig minuten met de auto is en zelfs maar 13 minuten met het openbaar vervoer. Door de nabijheid van Amersfoort gaan de baankansen voor mensen die in Nijkerk wonen omhoog. Maar Amersfoort is niet de enige plek waar Nijkerkse mensen kunnen kijken voor een baan. Vacatures in de regio komen ook voor. Deze komen voornamelijk uit Apeldoorn, Almere en Utrecht. Deze plekken zijn iets langer rijden dan Amersfoort, maar omdat dit ook grote steden zijn bieden zij ook meer kansen dan Nijkerk zelf.

Een baan vinden met psychische kwetsbaarheid

Een baan vinden met een psychische kwetsbaarheid kan een lastige taak zijn. Maar voor mensen met een psychische kwetsbaarheid is het belangrijk om een succesvolle baan te vinden, omdat het hun levenskwaliteit aanzienlijk verbetert. Dit komt doordat zij met een succesvolle baan meer geluk in het leven kunnen vinden, waardoor ook de zorg en uitkering minder kosten hoeven te maken. Op de arbeidsmarkt zijn er daarom financiële middelen ter beschikking gesteld voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit is gedaan, zodat er op de arbeidsmarkt meer baankansen gecreëerd kunnen worden voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Voor Nijkerk is er een doel gesteld om 100 nieuwe begeleidingstrajecten voor mensen met een psychische kwetsbaarheid te realiseren. Hiervoor krijgt een werkgever ook begeleiding en ondersteuning wanneer er iemand in dienst is die voldoet aan alle eisen van psychische kwetsbaarheid. Voor Nijkerk is het project sinds April 2022 al van start gegaan.

advertentie
advertentie