Afbeelding
Poloshirt

Tips om het perfecte poloshirt te kopen

22 maart 2021 om 09:50 Partnercontent

Goede polo’s mogen eigenlijk niet ontbreken in de kledingkast van een man. Het kledingstuk is namelijk ontzettend veelzijdig! In de zomer combineer je het met een jeansshort, tijdens de koude dagen draag je het onder een trui en voor een casual business look style je de polo met een colbert. Heb je ondanks al deze mogelijkheden toch nog geen poloshirt in de kast? Of wil je een paar nieuwe aanschaffen, maar weet je niet precies waar je op moet letten? In dit artikel lees je een aantal handige tips om het perfecte poloshirt te kopen.

1. Bepaal de juiste pasvorm

Bepaal om te beginnen de beste pasvorm. Let dus niet alleen op de maat, maar ook op de vorm van het shirt. Wil je bijvoorbeeld een slim-fit model dat goed aansluit op het lichaam of liever een los vallend poloshirt voor een nonchalante look? Heb je daarnaast al eens gekeken naar een polo met lange mouwen voor de koude periode? Als je twijfelt over deze keuzes, kun je het beste alle verschillende opties uitproberen.

2. Zoek een mooie kleur of print

Er zijn verschillende manieren om de perfecte kleur en/of print te bepalen. Kies ten eerste vooral een look die aansluit bij je persoonlijke stijl. Kijk daarnaast of de gekozen kleur mooi past bij je haar- en huidskleur en houd eventueel rekening met het seizoen. In de zomer komen lichte kleuren bijvoorbeeld beter tot zijn recht. Als je nog niet veel polo’s in je kledingkast hebt, is het slim om eerst een basic variant te kopen. Een polo in een neutrale kleur en zonder opvallende print. Deze zijn eenvoudig te combineren met andere kledingstukken.

3. Ga voor kwaliteit 

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van de nieuwe polo, moet je kiezen voor een shirt van hoge kwaliteit. Denk aan een poloshirt van Fred Perry, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Scotch and Soda of Suitable Prestige.

4. Kijk naar het materiaal

Kijk tot slot van welk materiaal de polo is gemaakt. Dit zegt niet alleen wat over de kwaliteit en levensduur, maar ook over het seizoen waarin je het shirt het beste kunt dragen. Kies in de zomer voor een luchtige stof en in de winter juist voor een steviger materiaal. Wil je een nieuw poloshirt om in te sporten? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een sneldrogend materiaal. Vaak staat er op het kaartje of in de omschrijving bij een webshop aangegeven of het een casual poloshirt of een sport polo is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie