Afbeelding
Foto door Cytonn Photography via Unsplash

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering?

28 maart 2024 om 10:05 Partnercontent

Hoewel we het liever niet geloven, loopt iedereen het risico om in een juridisch geschil terecht te komen. Zulke situaties zijn verre van leuk. Los dat de emoties hoog op kunnen lopen, geldt dit ook voor de kosten. Een juridisch geschil kan een behoorlijke aanslag op je portemonnee zijn. Gelukkig bestaan er verzekeringen om je hiertegen te beschermen: rechtsbijstandverzekeringen. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het afsluiten van zo’n verzekering.

Bedenk of je hem nodig hebt

De ene persoon loopt een groter risico om in een juridisch conflict te belanden dan de ander. Als je weinig bezittingen hebt en niet werkt, dan hoef je je meestal niet veel zorgen te maken. Heb je bijvoorbeeld een auto dan kan het zomaar gebeuren dat je in een conflict verwikkeld raakt. In zo’n geval doe je er verstandig aan om een verkeersrechtsbijstand verzekering te overwegen. Mocht een situatie in het verkeer uit de hand lopen en heb je bijstand nodig, dan kun je rekenen op de financiële en juridische hulp van de verzekeraar. Zo sta je sterker in je schoenen en is je kans op een positief einde groter.

Let goed op de premies

Verzekeraars zijn vrij om zelf de maandelijkse premie voor hun rechtsbijstandverzekering te bepalen. Er kunnen dus nogal verschillen zitten in de prijzen die de verschillende verzekeraars rekenen. Het is daarom slim om premies te vergelijken, bijvoorbeeld met behulp van een vergelijkingssite. Daarmee kun je makkelijk en overzichtelijk de verschillende polissen en hun kenmerken naast elkaar leggen.

Staar je echter niet blind op de premies. Want hoewel het aantrekkelijk is om voor een verzekeraar met een lage premie te gaan, spelen er ook nog andere dingen mee. Zo kan het voordelig zijn om een polis af te sluiten bij een verzekeraar waar je al meerdere polissen hebt. Er zijn namelijk verzekeraars die pakketkortingen aanbieden. Sluit je verschillende soorten verzekeringen af, dan bouw je een korting op die kan oplopen tot boven de 10%.

Denk aan de dekking

Natuurlijk wil je niet te veel betalen, maar het is nog belangrijker om goed verzekerd te zijn. Het is belangrijk dat je kiest voor een dekking die past bij jouw situatie. Zo kun je kiezen voor verschillende modules. Denk bijvoorbeeld aan een module voor conflicten die met het werk te maken hebben, of conflicten die in het verkeer ontstaan. Kies de juiste modules en lees goed de voorwaarden van de modules door. Kies pas voor een polis als je tevreden bent over welke zaken er precies gedekt worden en welke niet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie