Affakkelinstallatie
Affakkelinstallatie Douwe Meijer

Kritiek en veel vragen over affakkelen van gas in Nijkerkerveen

6 oktober 2021 om 08:40 Overig

NIJKERKERVEEN In de periode van 29 september tot en met 8 oktober voert de Gasunie werkzaamheden aan het distributiepunt aan de van Dijkhuizenstraat te Nijkerkerveen uit. In deze tien dagen worden grote hoeveelheden aardgas afgefakkeld. Bewoners zitten met veel vragen. 

,,In een tijd dat klimaatverandering overal zichtbaar is, we CO2-uitstoot moeten beperken, huishoudens van het gas moeten, Nederland met de productie stopt en aardgas uit Rusland importeert, de gasprijs nog nooit zo hoog geweest is en voor de winter al van mogelijke tekorten wordt gesproken, Groningen nog met naschokken kampt, maakt het een nogal surrealistische indruk dat een Nederlands staatsbedrijf zijn eigen handelswaar affakkelt alsof het afval is”, schrijft een omwonende. 

Omwonenden ervaren ook enige geluidshinder. ,,Het klinkt alsof we op Schiphol naar taxiënde vliegtuigen luisteren”, aldus een bewoner schuin tegenover de installatie. Er leven veel vragen (Wat houden de werkzaamheden precies in? Om hoeveel m3 gaat het in totaal? Zijn er alternatieven voor het affakkelen?), maar volgens de bewoners heeft Gasunie nog geen reactie gegeven op deze vragen.

Vlam in de nacht
advertentie
advertentie