Afbeelding
Hart van Nederland

Overlast in Nijkerkse wijk Paasbos in Hart van Nederland: ‘Ik ben als de dood’

6 augustus 2021 om 08:19 Overig

NIJKERK In het programma Hart van Nederland is donderdagavond aandacht besteed aan de jongerenoverlast in de Nijkerkse wijk Paasbos. Diverse bewoners kwamen anoniem aan het woord, uit angst voor vergelding en bedreigingen. ,,Ik ben gewoon bang in mijn eigen huis”, zei een van hen.

Bewoners in de wijk Paasbos klagen al jaren over overlast en zelfs intimidatie en worden er moedeloos van. De gemeente heeft al enkele maatregelen genomen, zoals de plaatsing van hekken en extra verlichting en de bosjes worden lager geknipt, maar extra maatregelen worden pas na de zomer verder onderzocht. En dat is te laat, volgens veel bewoners. Want juist in de zomervakantie ervaren zij veel overlast. ,,Mijn kleinkinderen durven niet meer te komen logeren. Ze vragen: ‘Oma, zijn die jongens er nog die zo tekeer gingen?’. Je nachtrust wordt ontnomen, je gezondheid wordt ontnomen. Wij hebben geen leefplezier meer”, reageerde een bewoonster emotioneel. 

Overdag is het rustig op de parkeerplaats en in de wijk, maar vooral ‘s avonds heerst er volgens veel bewoners een grimmige sfeer in hun wijk. Volgens hen is het bijna elke avond raak. ,,We zijn bang, want als je er wat zegt, word je in elkaar geslagen”, aldus een buurtbewoner. 

MAATREGELEN ,,Het is jammer dat mensen zich nog altijd onveilig voelen, dat betreuren we”, zei wethouder Wim Oosterwijk in het programma. ,,We hebben die maatregelen genomen ergens dit jaar en overwegen nog zeker om aanvullende maatregelen te nemen. Maar dat moeten we wel in de juiste volgorde doen.” 

ALS DE DOOD Bij bewoners leeft voornamelijk onbegrip dat er in hun ogen zo weinig aan de situatie wordt gedaan. ,,Als het morgen bij het huis van de burgemeester gebeurt, is het overmorgen afgelopen. Maar hier doen ze niks”, reageert een bewoner. Een buurvrouw zou het liefst zo snel mogelijk verhuizen: ,,Ik ben als de dood, ik ben gewoon bang in mijn eigen huis, want je krijgt bakstenen tegen de muur gegooid. Als ik morgen een ander huis krijg, ben ik weg.” 

De hele uitzending is hier terug te kijken: https://www.hartvannederland.nl/uitzendingen.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie