default
default ABZ Diervoeding

ABZ Diervoerders in Nijkerk krijgt beschikking over meer documenten

11 mei 2021 om 17:00 Overig

NIJKERK Het bedrijf ABZ Diervoeders in Nijkerk krijgt alsnog de beschikking over meer documenten dan tot nu toe was toegezegd door het college van burgemeester en wethouders.

Door Wijnand Kooijmans

Het bedrijf was in beroep gegaan tegen de weigering van het college hen de opgevraagde documenten beschikbaar te stellen. Het ging om alle informatie over de (mogelijke) aankoop van gronden langs de Arkervaart van de erven Van Rootselaar. Maar ook over het besluit om de aanvragen van vergoeding van planschade aan Van Rootselaar en Robo af te wijzen.

Het college besloot voor een groot deel de gevraagde documenten beschikbaar te stellen maar niet de documenten die schade voor de gemeente Nijkerk opleveren indien ze openbaar worden. De commissiebezwaarschriften heeft geoordeeld dat het college in grote mate juist heeft gehandeld en op dit punt het bezwaar dan ook dient te worden afgewezen.

Maar heeft tevens het advies uitgebracht of documenten die ten behoeve van intern beraad zijn opgemaakt alsnog voor openbaarmaking in aanmerking komen. Het gaat dan om feitelijke informatie die niet met persoonlijke beleidsopvattingen zijn verweven.

Het college heeft besloten aan advies gevolg te geven en is tot de conclusie gekomen dat op grond hiervan meer stukken aan het bedrijf worden toegezonden. Tevens worden de proceskosten vergoed door de gemeente die het bedrijf heeft gemaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie