Afbeelding
Leendert van der Sluijs
VIDEO

Coronacafé Nijkerkerveen aflevering 4

8 juli 2020 om 23:00 Overig

NIJKERKERVEEN De coronacrisis heeft ongekende gevolgen voor ons allemaal. De anderhalvemeter-samenleving is een feit en niemand weet voor hoelang. Iedereen wordt beperkt in zijn of haar vrijheid. In het coronacafé gaan de drie Veense dominees Judith Visser, Bartho Versteeg en Leendert van der Sluijs hierover in gesprek met bekende Veenders of Nijkerkers. De uitzending is vanuit Dorpshuis 't Veense Hart in Nijkerkerveen.

Janneke Prosman - Lugthart, verpleegkundige in ziekenhuis Sint Jansdal in Harderwijk over de hectiek in Coronatijd. Hoe organiseer je alles wanneer coronapatiënten het ziekenhuis overspoelen? Maar ook over de onderlinge saamhorigheid en de rust thuis.

Wethouder Nadya Aboyaakoub vertelt gedreven over haar missie: samen zoeken naar oplossingen. Het Veens Hart is een mooi voorbeeld van samen met bewoners plannen realiseren. Ze roemt de veerkracht van de plaatselijke bevolking en de vele vrijwilligers in deze Coronatijd.

Uiteraard klinkt er in het coronacafé ook muziek. Gitarist Gert van der Schuur verzorgde dit deze vierde keer samen met gitaristen Steven Ochoa Saif, Eddie van de Beek en zangeres Jacolien van Kasteel.

Camera: Aalt Guliker
Geluid en Montage: Edwin Rakhorst

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie