Organist Minne Veldman geeft 20 augustus een orgelconcert in de Grote Kerk.
Organist Minne Veldman geeft 20 augustus een orgelconcert in de Grote Kerk. Matthias van Bloemendaal

Dit is er komende tijd te doen in en rond Nijkerk

14 augustus 2019 om 13:00 Overig

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

15 augustus 2019

Putten

Mariahoeve Kinder-Doe-Dag
11:00 Kiefveldersteeg 11
Kinder-doe-dagen op de Mariahoeve: Tussen 11.00 en 15.30 is er van alles te doen in om het museum speciaal voor kinderen. Dit alles natuurlijk in combinatie met een rondleiding en in het thema van de Mariahoeve! Kinderen mogen deze dag gratis meedoen, entree vanaf 13 jaar is 4,00 euro.

17 augustus 2019

Putten

Duo Marathon Putten
12:30 Fontanusplein 1
Nadat bekend werd dat de "Duo Marathon Putten" geen vervolg meer zou krijgen zocht Timon Gakes van Wellness Centre Putten direct contact met het bestuur van de stichting. Het oude bestuur, die met pijn in het hart had aangegeven met de organisatie te stoppen draagt dus het stokje over aan een nieuw stichtingsbestuur waarvan Timon Gakes de voorzitter is. Er kunnen aan dit event, dat 17 augustus gehouden wordt maximaal 250 duo's meedoen die samen, de een te voet en de ander per fiets eventueel afwisselend de afstand moeten afleggen. Meer info, bijvoorbeeld over de route, de sponsors, start- finishplaats, tijden en dergelijke is te vinden op facebook.com/duomarathonputten en natuurlijk op de website duomarathonputten.nl. De opbrengst gaat naar Dagbesteding Ietz Anders.

Amersfoort

Vakantiepret voor de Kids
12:00 Eemplein
Het wordt een geweldige middag voor kinderen met gratis vermaak tijdens de zomervakantie. Er is een springkussen voor de kleintjes aanwezig, een mini golfparcours, een prijzenrad met altijd prijs, de kids kunnen hun creativiteit kwijt bij de knutselkraam en zich uitleven op de mega klim- en glijbaan.

20 augustus 2019

Nijkerk

Orgelconcert Minne Veldman
20:00 Holkerstraat 1
Minne Veldman verzorgt op dinsdag 20 augustus het vijfde orgelconcert van deze zomer in de Grote Kerk van Nijkerk. Op het Van Deventer-orgel uit 1756 speelt hij koraalmuziek en orgelwerken van onder anderen Walther, Bach, Widor en Franck. Hij sluit af met een eigen koraalbewerking over Psalm 101. Het volledige programma staat op www.orgelnijkerk.nl Minne Veldman, in 2019 25 jaar organist, ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo'n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Het orgelconcert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, met een collecte aan de uitgang. Na afloop is er in 't Gasthuus naast de kerk koffie en thee.

Putten

Huifkartocht Kiekje in de Bedstee
13:30 Kiefveldersteeg 11
Kiekje in de bedstee, huifkartocht met aansluitend bezoek aan de Mariahoeve. Deelnemers maken eerst een rit van ongeveer een uur met de huifkar, daarna is er een rondleiding door de museumboerderij. De huifkartocht start bij Museumboerderij De Mariahoeve. Reserveren gewenst bij VVV Ermelo. De tocht gaat alleen door bij minimaal tien personen. Volwassenen 10,95 euro / kinderen 9,50 euro.

24 augustus 2019

Nijkerk

Workshop Babymassage
12:00 Larixlaan 86
Zaterdag 24 augustus geeft Kirsten van Valkengoed van Yoga Puur een workshop Babymassage. Leer hoe je je baby door massage met natuurlijke producten kan ontspannen en welke voordelen de massage heeft voor de gezondheid Wij tijd! Tarief per deelnemende baby; 15 EUR (papa, mama/ verzorger mag gratis mee.) Maximaal 8 plekken. 12:00 uur Locatie: De Koningslinde Aanmelden via info@yogapuurnijkerk.nl

Promotiedag Nijkerk
14:00 Gentiaan 25
Stichting Zorgfactor is een stichting die zich toelegt op zorg op maat, waarbij mensen thuis wonen met een niet aangeboren hersenaandoening en andere geestelijke problemen, maar ondersteund moeten worden. Denk aan passende dagbesteding, hulp in de huishouding, hulp bij aanvragen van een PGB, vergezellen bij dokters-/ziekenhuisbezoeken, hulp bij revalidatie. Daarnaast mensen die buiten de maatschappij vallen en weer een toekomst willen waarbij plezier de hoofdrol speelt niets moet en alles kan, hierbij denkend aan; langdurige werkeloze, mensen met pensioen, mensen met een depressie, mensen in de bijstand, etc. Om ons werk te kunnen doen, hebben wij deze mensen nodig en geven daar een vergoeding voor zonder dat deze in mindering zal worden op de uitkering. Wij hebben een kraam tijdens de Promotiedag Nijkerk. U bent van harte welkom met al uw vragen. Graag zien wij u op 24 augustus aanstaande tijdens de Promotiedag vanaf 14.00 op het plein in Nijkerk.

25 augustus 2019

Amersfoort

Seizoensfietstocht Eempolder
13:00 Barchman Wuytierslaan 51
Verzamelen en vertrekken 's middags vanaf het VlinderHuys. We maken een fietstocht door de Eempolders. Graag uiterlijk 23 augustus opgeven door een mailtje naar ajvankeken@kpnmail.nl. Kosten 5,00 euro. Betaling (cash of pin) op de dag zelf. Aanmelden: ajvankeken@kpnmail.nl

26 augustus 2019

Nijkerk

Beachvolleybal
18:00 Plein
Het Plein in Nijkerk komt weer vol te liggen met zand. Dat betekent dat de beachvolleybal weer van start gaat. Beachvolleybal wordt gehouden op 26, 27 en 28 augustus. Met als afsluiter de finale op woensdagavond. Geef je op op de website: http://zomerfeestweek.nl/

27 augustus 2019

Nijkerk

Fietstocht
13:00 Plein
De jaarlijkse fietstocht van Nijkerk gaat bijna weer van start. We fietsen langs de mooiste plekjes van Nijkerk en de omgeving. De afstand van de tocht is tussen de 40 a 45 km. We verzamelen tussen 13.00 en 14.00 op het Plein in Nijkerk. Kosten: 1,00 euro p.p.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie