Juf Tessa en haar leerlingen van groep 2 zijn enthousiast over de actie.
Juf Tessa en haar leerlingen van groep 2 zijn enthousiast over de actie. Tessa de Kleer

Leerlingen van Ichtusschool in Nijkerk wandelen voor water

6 juni 2023 om 13:01 Onderwijs

NIJKERK Leerlingen van de Ichtusschool in Nijkerk gaan woensdag 14 juni wandelen voor het goede doel. Met hun actie willen ze geld ophalen voor de landelijke actie Wandelen voor Water. In de klas zijn de leerlingen de afgelopen weken al actief aan de slag gegaan met het thema water. 

Aan de hand van een lespakket leren de kinderen over hun eigen watergebruik en over water in Nederland en ontwikkelingslanden. Klassen uit de midden- en bovenbouw gingen bijvoorbeeld naar het stoomgemaal Arkemheen en kregen Waterschap op bezoek met een klimaattafel. De kleuters gingen slootje vissen en doen allerlei proefjes met water. ,,Elke groep heeft op deze manier meer geleerd over water, maar iedereen op zijn eigen manier en niveau”, vertelt leerkracht Tessa de Kleer. ,,Nog altijd hebben ruim 2 miljard mensen ter wereld geen toegang tot schoon drinkwater. Om daar verandering in te brengen, doen we mee met deze actie.”

SPONSORS

Vorige week hebben de kinderen sponsorformulieren mee naar huis gekregen. Zo kunnen ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en kennissen een bijdrage leveren aan deze actie. De kinderen wandelen op woensdag 14 juni zes rondjes van een kilometer rondom de school. Bij elke ronde krijgen de kinderen een stempel. ,,De groepjes zullen uit leerlingen van verschillende leeftijden bestaan. Zo kunnen de oudere kinderen de kleintjes helpen en motiveren”, legt De Kleer uit. 

Zo’n 140 leerlingen doen mee aan Wandelen voor Water. ,,Als we per kind 10 euro zouden ophalen, dan zijn we al heel blij. Maar elke euro extra is natuurlijk meer dan welkom.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie