Een aantal kinderen was er zeker van: ,,Ik word later bouwvakker, juf."
Een aantal kinderen was er zeker van: ,,Ik word later bouwvakker, juf." Harry Koelewijn

Leerlingen Ichtusschool krijgen rondleiding over bouwplaats in Nijkerk

22 maart 2023 om 18:14 Onderwijs

NIJKERK Leerlingen uit groep 1 en 2 van de Ichtusschool in Nijkerk konden woensdag in de huid van een echte bouwvakker kruipen. Ze kregen namelijk een rondleiding over een bouwplaats aan de Slichterhorsterweg. Deze rondleiding werd gegeven door bouwbedrijf Van Dasselaar en Van Dijk om kinderen enthousiast te maken voor de bouwsector.

De leerlingen werken deze weken op school rondom het thema ‘bouwen/de bouw’ en konden woensdag met eigen ogen zien hoe het er op een bouwplaats aan toe gaat. Zo zagen ze onder meer timmerlieden, schilders en metselaars aan het werk. Ook mochten ze zelf timmeren. Een aantal kinderen was er zeker van: ,,Ik word later bouwvakker, juf."

(De tekst gaat verder onder de foto.)


De leerlingen konden woensdag met eigen ogen zien hoe het er op een bouwplaats aan toe gaat. - Harry Koelewijn

Aan het einde van de rondleiding liepen de kinderen en begeleiding met Elly van Dasselaar mee naar de schaftkeet om te pauzeren. Daar kregen ze wat te drinken, een kleurplaat en keycord. De juf en begeleiders kregen een pen met de tekst ‘Wij Bouwen de Toekomst’. Dit gaat uit van een landelijk project dat deze titel draagt van Bouwend Nederland. Henk van Dasselaar vond het leuk om hieraan mee te doen. Vandaar dit bezoek bij de bouwplaats.

Bron video: Harry Koelewijn

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie