Leerlingen Groenhorst krijgen rondleiding in Stadhuis

11 januari 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Zo'n 120 leerlingen van het Groenhorst College zijn op woensdag 11 januari te gast bij de gemeente Nijkerk. Er zijn rondleidingen door het Stadhuis in groepjes van ongeveer 10 personen. De bedoeling is dat de leerlingen tijdens hun bezoek kennis maken met de lokale politiek.

De rondleidingen worden verzorgd door ambtenaren, daarnaast geven raadsleden uitleg over hoe de besluitvorming tot stand komt. De leerlingen krijgen ondermeer informatie over de geschiedenis van het stadhuis en over het digitale werkwijze van de gemeente. De leerlingen krijgen na de rondleiding een vragenlijst voorgeschoteld, deze vragen zijn onderdeel van een examenopdracht. Een vraag over het archief is bijvoorbeeld, wat is het oudste stuk wat bewaard is gebleven? Ook zijn er vragen over het kadaster en wat moet de gemeente allemaal doen om als er graffiti wordt gespoten waar het niet mag?

Het project maakt leerlingen bewust hoe politiek werkt en hoe men de politiek kan beïnvloeden. Tijdens de lessen op school zijn leerlingen voorbereid op hun bezoek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie