Afbeelding
Arjen Gerritsma

Dependance van basisschool Het Baken geopend

4 november 2022 om 18:03 Onderwijs

NIJKERK De nieuwe, tijdelijke locatie voor de bovenbouw van basisschool Het Baken is vrijdagmiddag geopend. De dependance is gevestigd aan de Watergoorweg, op het parkeerterrein naast sporthal Watergoor. Na een drumworkshop en het zingen van het Bakenlied knipte wethouder Audrey Rohen het lint door.

De basisschool is uit haar jasje gegroeid en kan niet alle leerlingen meer kwijt in de school aan de Groenestraat. Ook moet de school wachten op de nieuwbouwplannen voor Sint Jozef, maar zover is het nog niet. Daarom is gekozen voor een tijdelijke locatie aan de Watergoorweg. Voor een periode van vijf jaar mag Het Baken op deze locatie onderwijs geven aan de groepen 5 tot en met 8. De school start met vier groepen, in totaal 107 leerlingen. Na de zomervakantie worden dat vijf groepen. 

,,Wij zijn heel blij met deze oplossing, maar streven er uiteraard wel naar om zo snel mogelijk weer al onze leerlingen onder één dak te hebben”, zegt directeur Thijs Hagen. ,,Hiervoor zijn we afhankelijk van de voortgang van het project ‘Het nieuwe Sint jozef’. We kunnen niet wachten om in dit mooie sociale project als school samen te gaan werken met de toekomstige bewoners, collega’s professionals en buren.” 

SPEELTOESTELLEN Naast de school ligt een groenstrook waar door de gemeente al een hek omheen is gezet en een deel is bestraat voor de fietsenstallingen. ,,Op deze groenstrook zullen we, onder de prachtige oude bomen, een aantal speeltoestellen plaatsen zoals een kabelbaan, nestschommel, tafeltennistafel en hindernisbaan”, vertelt Hagen. De gemeente heeft hiervoor 25.000 euro beschikbaar gesteld en de school zal zelf ook 5000 euro bijleggen. Daarnaast wordt gezocht naar subsidiemogelijkheden. Het plan voor het schoolplein ligt volgens Hagen ook al klaar, maar het is nog wachten op de omgevingsvergunning bij de gemeente. 

SPORTCOMPLEX Daarnaast heeft de school ook afspraken gemaakt met HV Voice en SSVN over het gebruik van de handbalvelden en skeelerbaan. ,,Hierdoor hebben we naast het groene schoolplein en de speeltoestellen die daar straks komen tijdens de pauze ook beschikking over een fantastisch sportcomplex met meer ruimte dan wij als school ooit van konden dromen. De kinderen zijn hier uiteraard super enthousiast over en wij zijn heel dankbaar met deze mogelijkheid.” 

,,Het is heel fijn dat we als school nu duidelijkheid en rust hebben voor de periode tot aan de realisatie van de nieuwbouw”, besluit Hagen. ,,Met onze locatie op Watergoor hebben we een hele fijne plek waar we ons in alle rust kunnen focussen op het welbevinden en de ontwikkeling van onze leerlingen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie