Impressiefoto.
Impressiefoto. KYK Architecten

Rehobothschool in Nijkerk krijgt een opknapbeurt

11 januari 2022 om 07:48 Onderwijs

NIJKERK De Rehobothschool in Nijkerk krijgt een opknapbeurt. De renovatie van de Rehobothschool wordt in twee fases uitgevoerd, waarvan de eerste fase in mei van start gaat. De opknapbeurt is de laatste uit de serie van recente opknapbeurten van de scholen van de Hervormde Schoolvereniging Nijkerk. 

De onderste laag van de Rehobothschool wordt wit gekeimd en de opbouw krijgt een groene kleur, al zal de groene kleur op de foto nog wel worden aangepast. Die groene kleur wordt milder, aldus directeur Kees van Lummel van de Rehobothschool. Verder wil de school in de komende voorbereidingen nog met de buurt in overleg.

NIEUWE UITSTRALING ,,De Rehobothschool krijgt een nieuwe uitstraling en een kwalitatieve verbetering”, aldus algemeen directeur Marco van der Zwaard van de Hervormde Schoolvereniging Nijkerk (HSN), waartoe de Rehobothschool behoort. ,,Het is al een prachtige locatie op de Brink, maar het maakt best wel een sombere, in zichzelf gekeerde, indruk. Dat komt met name door de houten opbouw die er jaren geleden als uitbreiding is opgezet. Dat hout is helemaal zwart geworden en het wordt vervangen door nieuw plaatmateriaal met een groenkleurige uitstraling. De benedenbouw, dat nu nog steen is, wordt wit gemaakt met keim. Het gebouw voldoet ook niet meer aan de eisen van ventilatie en de installaties moeten worden herzien. We willen verder dat er een open en toegankelijke blik naar buiten komt. Wie binnen komt, loopt nu tegen een blinde muur op en het is best onduidelijk waar je naartoe moet lopen.” 

Het lokaal naast de entree wordt opengebroken en de entree wordt met de vergroting één grote open ruimte. Op de plek van de directiekamer wordt een nieuw lokaal gemaakt. Dat was het vroeger ook al. Van voor naar achteren ontstaat een gebouw waar zo optimaal mogelijk het licht naar binnen kan vallen. 

ONTWERP Het ontwerp voor de renovatie is gemaakt door KYK Architecten. ,,Dat bureau heeft eigenlijk het beste aangevoeld wat de school wilde”, aldus Van der Zwaard. Er zijn zeventien groepen en daarom wordt de opknapbeurt in twee delen opgeknipt. Er wordt gestart met het achterste deel van de school. De onderbouw verhuist dan tijdelijk naar het noodgebouw op de Bizetlaan. Nu zitten daar nog de leerlingen van de Appelgaard, een andere school van de HSN die wordt gerenoveerd. De Appelgaard wordt in april opgeleverd.

Door Kees van den Heuvel

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie