Afbeelding
Kees van den Heuvel

Nieuwe directeur Rehobothschool neemt hond mee naar school

20 september 2021 om 16:08 Onderwijs

NIJKERK Kees van Lummel (56) is sinds drie weken actief als de nieuwe directeur van de Rehobothschool in Nijkerk. Een echte mensenmens. ,,Ik hou van mensen, ik hou van kinderen.” Zijn hond Mila, een bordercollie, krijgt bij tijd en wijle een vaste plek in de school. Kinderen kunnen de hond knuffelen en aaien. ,,Een hond doet iets met kinderen. Het geeft rust bij kinderen, met name de kinderen die in een autistisch spectrum zitten. Dan gebeurt er gewoon iets als je een hond meeneemt die naast je komt liggen. Daar kunnen wij als volwassenen niet tegenop.”

De Bunschoter was eerder leerkracht, schoolleider op de Da Costaschool in Soest en gaf de aanzet voor een brede school in Baarn, op de Gaspard de Coligny. Verder is hij werkzaam geweest als directeur binnen de CorDeo Scholengroep op GBS De Horizon in Hoogland en als directeur van de Vuurvogel PCBO in Amersfoort. 

Dat past bij het christen zijn. Dat je gastvrij bent

Wat hem aantrok bij de Hervormde Schoolvereniging Nijkerk (HSN)? ,,Ik vind de HSN een mooie club. Christelijk, maar iedereen is welkom. Dat is het mooie van het christelijke karakter, dat ook kinderen die niet met geloof of kerk zijn opgevoed hier van harte welkom zijn. Dat spreekt mij geweldig aan. Dat past bij het christen zijn. Dat je gastvrij bent.” Hij is vooral te spreken over de locatie dicht bij het centrum van Nijkerk. ,,Prachtig. Hier geniet ik van.”

VERBOUWING Van Lummel wacht een grote uitdaging op de Rehobothschool, want volgend jaar wordt de school helemaal verbouwd. In mei 2022 wordt deel één onder handen genomen en na het zomerreces volgt de rest. Het wordt volgens de kersverse schooldirecteur een prachtig gerenoveerd gebouw. Maar hij heeft meer ambities. Kees van Lummel: ,,Ik wil verder dat er goed onderwijs wordt gegeven. Er ligt hier een prachtig concept van The Leader in Me.” De pedagogische leerlijn daarvan is gebaseerd op het boek ‘The Habits of Highly Effective People’ van Stephen Covey: een van de meest populaire boeken over persoonlijk leiderschap ooit. De kern van het boek: effectieve mensen hebben zeven gewoonten die de basis zijn voor hun persoonlijke effectiviteit en groei. Iedereen kan deze gewoonten bij zichzelf ontwikkelen, ook kinderen. Van Lummel: ,,Daar zit een achtste gewoonte bij op deze school: uiteindelijk kunnen wij als mensen van alles willen, maar wij geloven dat God alles regelt.”

Door Kees van den Heuvel

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie