Afbeelding
Maartje Bouw

Leerlingen van Het Baken schitteren in kerstmusical

17 december 2021 om 10:30 Onderwijs

NIJKERK Op basisschool Het Baken bestaat de kerstviering het ene jaar uit een kerstdiner op school en het andere jaar een viering in de kerk. Helaas kon vanwege corona de viering in de kerk vorig jaar niet doorgaan zoals gehoopt. Een tijdje geleden ontstond daarom het idee om dit jaar met de kerstviering iets extra speciaals te doen. Er ontstond een plan om een kerstmusical op te voeren in de kerk, waarbij verbinding centraal zou staan. 

Iedere klas kreeg een aandeel in de musical ‘Sterren aan de hemel’ en elke leerling zou met zijn of haar talent een steentje bijdragen. Plan A ging van start: Rollen werden verdeeld en alle andere voorbereidingen waren in volle gang. Helaas kwamen er nieuwe maatregelen. Alles werd omgegooid en binnen de maatregelen van de overheid en het bisdom was daar plan B.

De weken verstreken en de musical kreeg vorm. Het decor kwam af, rekwisieten werden verzameld, teksten uit het hoofd geleerd, liedjes werden in de klassen geoefend en in elke klas werd er geknutseld rondom de musical. Maar het werd spannend of plan B door kon gaan. Er hing een verlengde kerstvakantie in de lucht en ineens was plan C een feit. Voor de zekerheid werd de musical een week vervroegd. Helaas had corona inmiddels ook Het Baken gevonden, waaronder drie hoofdrolspelers, een wijze en een os. Maar daar bleef het niet bij, ook een kleutergroep moest afgelopen week in quarantaine. Het leek bijna onmogelijk, maar met dank aan de flexibiliteit van de kerk, collega’s en kinderen is de musical donderdag 16 december toch opgenomen door cameraman Joël Verhaar om thuis de musical te kunnen bekijken.

Tijdens een heuse draaidag kwamen in een coronaproof tijdschema, op de kleutergroep na, alle klassen langs voor hun aandeel in de musical. Zo hebben ze op Het Baken binnen alle mogelijkheden toch samen een unieke kerstviering weten te organiseren. 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie