Afbeelding
Kees van den Heuvel

Politieagent Dennis Peek is nu schooldirecteur ’t Blokhuus Hoevelaken

14 juni 2021 om 14:45 Onderwijs

HOEVELAKEN Dennis Peek kan als de nieuwe schooldirecteur van basisschool ’t Blokhuus in Hoevelaken flink aan de bak. De 51-jarige opvolger van Jos Berens zal zich moeten buigen over de toekomst van de school: blijft de school gevestigd op de Frans Tromplaan of wordt een geheel nieuwe school gebouwd in de uitbreidingswijk Middelaar?

Dennis voelt het niet als bezwaarlijk dat hij wordt belast met die taakomschrijving. ,,Dat vind ik erg leuk. Ik weet nog niet hoe reëel de verhuisplannen zijn. Het moet nog door de gemeenteraad heen.” Eigenlijk zijn er te weinig leerlingen om in de wijk Middelaar een volwaardige school op te richten, waardoor de kans toch vrij groot is dat de gemeente kiest voor nieuwbouw en verhuizing van ’t Blokhuus. ,,Het idee op zich vind ik aantrekkelijk voor een school. Want het huidige gebouw is eigenlijk wel klaar. Het wordt renovatie of nieuwbouw. Ik hoor geluiden dat er ook plannen zijn om met de nieuwe school eventueel een connectie te vormen met de nieuwe gemeenschap die daar ontstaat, zoals met een sporthal erbij of een gezamenlijke gemeenschapsruimte. Het geeft nieuw elan en een nieuwe sfeer. Dat wordt een hele uitdaging”, aldus Peek. 

POLITIE Uitdagingen aangaan kan Dennis Peek niet worden ontzegd. In zijn dertigjarige werkzame carrière heeft hij vijftien jaar bij de politie in Den Haag gewerkt. De boomlange Dennis (hij is 2.09 meter) koos na die periode voor iets radicaal anders: hij volgde een lerarenopleiding, ging geschiedenis studeren en doceren, met als hoogtepunt de oprichting van een eigen school in Apeldoorn, het Parkendaal Lyseum. ,,Ik voel affiniteit met het onderwijs. In Apeldoorn startte ik als docent geschiedenis en ik kreeg gelijk een taak ernaast om zij-instromers te begeleiden. Ik dacht: het onderwijs vind ik zo leuk. Dat kan ik zelf ook wel. Ik ben vervolgens met een collega een school begonnen.”

BASISSCHOOL Dat groeide van lieverlede uit tot een internationaal befaamde school. ,,Ik heb het met veel plezier gedaan en vier jaar geleden heb ik het verkocht. Ik dacht: wat wil ik nu doen? Ik kan best goed scholen leiden en heb ook bij diverse scholen als interim gewerkt, vooral bij scholen die een zetje nodig hadden.” Een directe voorkeur heeft hij niet voor een bepaalde onderwijstak. ,,Elk onderwijs heeft zijn aspecten. Maar bij het basisonderwijs begint het. Daar leg je de basis waarvoor je in het voortgezet onderwijs dingen terugziet.”

In zijn netwerk heeft hij rondgevraagd of er iets leuks voor zijn gading in het vooruitzicht lag. Hij werd gewezen op een leuke vacature in Hoevelaken, dat qua profiel precies bij hem paste. Dennis Peek: ,,Ik ben me gaan verdiepen in deze school. Het bleek een hartstikke goede school, ook de Onderwijsinspectie is zeer tevreden. Wat ik interessant vond, was dat tijdens de coronatijd ’t Blokhuus steevast hoog bleef scoren in de Cito-toets.’ 

EIGEN STEMPEL Dennis gaat zijn eigen invulling geven aan het profileren van de school, die toch vooral gezicht werd gegeven door oud-directeur Jos Berens. ,,Ik ben natuurlijk geen Jos en neem andere inzichten mee, maar ik ben ook niet iemand die alles op de schop wil gooien en wil veranderen. Nee, natuurlijk niet. De school is hartstikke goed en dingen staan er gewoon voor. Op accenten zal ik wellicht wel dingen anders doen en mijn eigen stempel zetten. Ik spreek Jos regelmatig en ik vind het fijn dat ik voor al mijn vragen bij hem terecht kan. Daar staat hij voor open.’

Door Kees van den Heuvel

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie