Afbeelding
Corlaer College

Vwo van Corlaer College uitgeroepen tot beste school van Gelderland

26 januari 2021 om 09:25 Onderwijs

NIJKERK De vwo-afdeling van het Nijkerkse Corlaer College is de beste school van de provincie Gelderland. Dit blijkt uit het jaarlijkse scholenonderzoek van Elsevier Weekblad, waarin alle middelbare scholen in Nederland worden vergeleken.

,,Het Corlaer College is blij met het behaalde resultaat. Dit laat zien dat ons onderwijs goed aansluit bij de leerlingen”, aldus de school in een persbericht. Vorig jaar was de havo van het Corlaer College al de beste school van de provincie.

Het onderzoek is in de eerste plaats bedoeld voor ouders en leerlingen van groep 8 die een passende middelbare school zoeken. En verder voor ieder ander die geïnteresseerd is in de kwaliteit van scholen in het voortgezet onderwijs. 

Elsevier Weekblad heeft zich gebaseerd op gegevens van de Inspectie van het Onderwijs. Elke school is beoordeeld op vier criteria: de positie van leerlingen in de derde klas ten opzichte van het advies van de basisschool, de onderwijssnelheid in de onderbouw, het bovenbouwsucces, en het examencijfer. Om te voorkomen dat uitschieters in één jaar een vertekend beeld geven, zijn scores berekend over de drie meest recente jaren waarover gegevens bekend zijn. 

De volledige resultaten zijn te zien op www.elsevierweekblad.nl/bestescholen.

advertentie
advertentie