Een aantal vertegenwoordigers van samenwerkingspartijen binnen de Food Academy Nijkerk. V.l.n.r. wethouder Mariëlle Broekman, Wim van Rijn (Hazeleger Kaas) , Annette Vermaas (Aeres (v)mbo Nijkerk), Sina Salim (Rct Gelderland), Ton Spierings (Aeres (v)mbo Ede), Maarten Kruisselbrink (gemeente Nijkerk), Nico Ruisch (Arla Foods), Ditta van de Bovenkamp (Bieze Food Group), Nicole Lemmen (Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie).
Een aantal vertegenwoordigers van samenwerkingspartijen binnen de Food Academy Nijkerk. V.l.n.r. wethouder Mariëlle Broekman, Wim van Rijn (Hazeleger Kaas) , Annette Vermaas (Aeres (v)mbo Nijkerk), Sina Salim (Rct Gelderland), Ton Spierings (Aeres (v)mbo Ede), Maarten Kruisselbrink (gemeente Nijkerk), Nico Ruisch (Arla Foods), Ditta van de Bovenkamp (Bieze Food Group), Nicole Lemmen (Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie). Gemeente Nijkerk

Nieuwe mbo-opleiding voor voedselsector van start

6 februari 2020 om 10:57 Onderwijs

NIJKERK De Food Academy Nijkerk (FAN) is woensdag van start gegaan. Acht jongeren van de mbo-opleiding 'Food Operator' begonnen aan de eerste dag van deze opleiding - een samenwerkingsverband tussen foodbedrijven, onderwijs en overheid. De eerste lichting studenten nam de symbolische sleutel in ontvangst van de vertegenwoordigers van de Food Academy Nijkerk.

In Nijkerk en omgeving bevindt zich een cluster van bedrijven in foodproductie, foodlogistiek en foodtechniek. De werkgelegenheid in het cluster neemt steeds toe en de bedrijven willen naar eigen zeggen innoveren en verduurzamen. Er is daarom grote behoefte aan een mbo-opleiding waarin onder meer Arla, Bieze Food Group, Hazeleger Kaas en Euroma hun krachten bundelden.

De studenten van de eerste opleiding Food Operator (mbo-niveau 3) worden binnen de FAN opgeleid in een nieuw ontwikkelde 'hybride leeromgeving'. De opleiding combineert theorie met praktijk, waarbij de lesstof uit de klas direct wordt toegepast op de werkvloer. Dit gebeurt bij de leden van de Vereniging Food Academy Nijkerk, waarvan het aantal volgens de partners 'nog steeds toeneemt'. De leerlingen leren over de verschillende aspecten van de foodsector, waaronder het belang van kwaliteit en voedselveiligheid en gaan aan de slag met actuele onderwerpen zoals innovatie en duurzaamheid.

Meer op de website: www.foodacademynijkerk.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie