Afbeelding
WSN

WSN en Spaanse Leger B.V. bundelen krachten voor bouw van 54 huurwoningen

26 mei 2023 om 12:38 Nieuwbouw

NIJKERK Op donderdag 25 mei is de aannemingsovereenkomst met Lithos getekend voor de bouw van 26 beneden- bovenwoningen in een ‘meergeneratiehof’ en 28 appartementen in Het Spaanse Leger. Met de nieuwbouwwijk op de achtergrond zetten Michiel van Baarsen, directeurbestuurder Woningstichting Nijkerk, Wouter van den Top van Spaanse Leger B.V. en Tonny Gerritsen, directeur Lithos Bouw B.V. de handtekeningen.

Het project wordt mogelijk gemaakt door Spaanse Leger B.V., een samenwerkingsverband tussen De Bunte Vastgoed Oost en Lithos Projectontwikkeling. Met succes hebben zij de grondoverdracht verzorgd, waardoor dit plan werkelijkheid kan worden. Michiel van Baarsen is verheugd over de 54 duurzame en betaalbare woningen in Het Spaanse Leger en benadrukt het belang ervan in een tijd waarin de woningnood groot is. ,,Het vooruitzicht dat we binnenkort nieuwe huurders kunnen verwelkomen in deze woningen stemt ons zeer tevreden.” 

GASLOOS

Alle woningen zijn gasloos en bijna energieneutraal. Ze worden uitgerust met warmtepompen die zijn aangesloten op een bodemenergiesysteem. De beneden-bovenwoningen en appartementen zijn bestemd voor 1- of 2-persoons huishoudens. ,,Er is veel vraag naar dit type woningen, waardoor we perfect aansluiten op de bestaande behoeften.” 

SPAANSE LEGER

De bouw van deze 54 woningen maakt deel uit van een grootschalig initiatief van WSN in Het Spaanse Leger. Het plan omvat in totaal 88 energiezuinige sociale huurwoningen, dat tegen 2024 voltooid zal zijn. In mei 2022 is Lithos al gestart met de bouw van de eerste 15 sociale huurappartementen voor WSN. Naar verwachting zullen deze woningen na de bouwvak van dit jaar worden opgeleverd. Volgens planning gaat de bouw van de 54 nieuwe woningen van start in september van dit jaar. Begin juli 2023 worden de eerste 19 huurappartementen opgeleverd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie