Afbeelding
Kees van den Heuvel

Project bloemrijke akkerranden krijgt mogelijk een vervolg

31 januari 2022 om 14:30 Natuur en milieu

NIJKERK Het project bloemrijke akkerlanden in de gemeente Nijkerk wordt vermoedelijk voortgezet. Wethouder Wim Oosterwijk deed in de raadsvergadering de toezegging te zien hoe een voorstel hiertoe het best kan worden vormgegeven. Dit naar aanleiding van vragen van Bert Veldhuizen (CDA) over het inzaaien van de akkerranden. 

De eerste twee jaar zijn de jaarlijkse kosten van 20.000 euro betaald door de provincie Gelderland, daarna is het werk uitgevoerd door de stichting BAO (Biotoopverbetering Agrarisch Overleg).

GEEN ANTWOORD Maar vanaf 1 januari van dit jaar is er geen geld meer. Reden voor BAO om in september vorig jaar de gemeente de vraag te stellen of het project kan worden voortgezet. Maar een antwoord is tot vandaag de dag, zo zegt Veldhuizen, uitgebleven. Voor hem reden het college van burgemeester en wethouders te vragen toch enige haast te maken om het project doorgang te kunnen laten vinden.

VOORSTEL Wethouder Wim Oosterwijk stelt in eerste instantie dat in november 2020 is beslist dat het project op eigen benen zou moeten staan. Indien de raad wil dat er toch een vervolg aan wordt gegeven, is de keuze daarvoor ook aan de raad en moet die met voorstellen komen. Over de waarde van het project wil hij geen uitspraak doen. Hij erkent wel dat het slordig is dat de stichting geen antwoord heeft gekregen.

TOEZEGGING Nadat duidelijk werd dat de meeste partijen wel een vervolg willen geven aan de bloeirijke akkerraden deed de wethouder de toezegging om te kijken wat mogelijk is. Dit omdat eigenlijk de agenda voor de raadsvergadering van februari al vaststaat en in deze maand toch eigenlijk een besluit moet worden genomen.

Door Wijnand Kooijmans

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie