Afbeelding
Pixabay

Nijkerk heeft geen plannen voor kernenergie

19 mei 2021 om 07:04 Natuur en milieu

NIJKERK In Nijkerk zijn er op dit moment geen plannen en ambities ten aanzien van de komst van kernenergie. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op een brief van de provincie Gelderland waarin gemeenten werd gevraagd hun ambities ten aanzien van kernenergie kenbaar te maken.

door Wijnand Kooijmans

Deze inventarisatie is een gevolg van de motie Dijkhof in de Tweede Kamer die als doel heeft te achterhalen in welke regio mogelijk interesse is voor het realiseren van een kerncentrale.

Kernenergie is niet opgenomen als mogelijke energiebron in de routekaart naar een energieneutraal Nijkerk in 2050. In de huidige regionale energie strategie wordt kernenergie wel genoemd als één van de mogelijke alternatieve energiebronnen, naast zonne- en windenergie. Met als boodschap dat dergelijke bronnen onderhevig zijn aan innovatie en afhankelijk daarvan in de toekomst mogelijk een rol gaan spelen.

Aangegeven wordt dat in Nijkerk het beleid in fases wordt uitgevoerd en zo nodig herzien. Dat maakt het mogelijk innovatie en ontwikkelingen mee te nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie