Afbeelding
Kees van den Heuvel

Zwerfafvalbrigade en Lionsclub ruimen zwerfafval op

9 juni 2020 om 12:20 Natuur en milieu

NIJKERK  Vrijwilligers van de Nijkerkse zwerfafvalbrigade gingen zaterdag samen met circa twintig leden van de Lions Club Nijkerk op pad om zwerfafval te verwijderen. Ze kwamen op een centrale plek in het stadspark bij de Frieswijkstraat terug met vele zakken vol rotzooi. De ruim 25 zakken werden door medewerkers van de gemeentewerf opgehaald.

Kees van den Heuvel

De Lionsclub wil het aantal mensen dat regelmatig zwerfafval opruimt in eigen buurt vergroten door 'plogging' te promoten. Plogging is gestart in Zweden en komt van de woorden plocka - dat pakken betekent - en jogging. De laatste maanden zijn steeds meer mensen op pad om te wandelen of te gaan hardlopen. De Lionsclub hoopt anderen te motiveren om regelmatig te gaan plogging. De leden zelf zijn enthousiast omdat ,,het nuttig is voor een beter milieu, het is gezellig om samen te doen én je bent buiten en in beweging."

Er komt een vervolg op de opruimingsacties. Op zaterdag 19 september, de gecombineerde Landelijke Opschoondag en Global Clean-up Day, heeft de Lionsclub zich bereid verklaard om mee te helpen om Nijkerk een stukje schoner te maken.

Wie zich wil aanmelden voor de zwerfafvalbrigade, kan kijken op https://landschapsbeheergelderland.nl/zwerfafvalbrigades/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie