Afbeelding
Blauw

Nijkerkse band Blauw in theater Streams Breede Beek

12 december 2022 om 14:09 Muziek

NIJKERK Aanstaande zaterdag 17 december staat de Nijkerkse band Blauw in theater Streams Breede Beek. Blauw maakt originele Nederlandstalige popliedjes. Ze stonden afgelopen zomer al op het open podium van het theater. ,,Supertrots zijn wij omdat één van onze vaste vrijwilligers meespeelt in deze band. Wij vonden dat ze meer verdienden dan 20 minuten tijdens een open podium. En het publiek was het met ons eens. Met trots kondigen wij dit concert dan ook bij u aan”, aldus programmeur Janke Dekker.

De semi-akoestische band bestaat uit Ramon op de gitaar, René op de bas, Hans als percussionist, Fred op de toetsen en Willem als zanger. ,,De basis vormt altijd het gevoel dat een tekst of melodie oproept en als dat dan bij elkaar samenkomt in een liedje waarbij alles klopt, zijn we heel blij. Het eerste liedje waarbij voor ons gevoel alles klopte was Blauw. Uiteindelijk is dat ook de naam van onze band geworden.”

INSPIRATIE De teksten die Hans, Willem en Ramon schrijven, hebben allen een eigen karakter. Veelal gaan de nummers over het leven en (verloren) liefde, vergankelijkheid en andere overpeinzingen, al is het soms met een dikke knipoog. ,,Voorop staat dat wij voor ons plezier spelen, dat wij samen lol hebben in het maken van muziek en creëren van nieuwe dingen.”

Voorop staat dat wij voor ons plezier spelen, dat wij samen lol hebben in het maken van muziek

HARTVERWARMEND Hoe kijken de heren uit naar het concert in de Breede Beek? Hans: ,,Voor de tweede keer in Breede Beek. De eerste keer vond ik een super ervaring. De locatie is fantastisch en de hele entourage ook. Ik teer nog steeds op de woorden van het publiek dat er die avond was. Hartverwarmend. We hebben een uitgebreid repertoire met veel nieuwe liedjes die nog niet gepresenteerd zijn. Ik zie, met een klein blok in de buik, uit naar deze dag en als band gaan we het theater op z’n kop zetten, wat ons betreft. Breede Beek bedankt voor deze kans.”

Ik zie, met een klein blok in de buik, uit naar deze dag

Theatervrijwilliger René: ,,Het theater de Breede Beek is voor mij iets wat ik al jaren in Nijkerk gemist heb. Een wens die uitgekomen is. Ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen. Dat ik nu met onze band op het podium mag staan, is dan natuurlijk helemaal gaaf. Het optreden tijdens het open podium was een bijzondere ervaring. We hebben de afgelopen tijd heel veel liedjes gemaakt en het zou te gek zijn als we die ook kunnen laten horen. Een optreden geven blijft spannend, maar ik heb er alle vertrouwen in en denk dat we het publiek een leuke avond kunnen bezorgen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie